Το μετρό Θεσσαλονίκης εκτοξεύει τα ενοίκια των καταστημάτων

Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν επιχειρηματίες που νοικιάζουν καταστήματα, τα οποία βρίσκονται κοντά στις στάσεις του Μετρό η λειτουργία του οποίου απογειώνει τα ενοίκια.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ3Μέρα με Χρώμα“, ο Επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Μεσιτών Πραγματογνωμόνων, Νίκος Μανομελίδης.

Όσο πιο κοντά στη στάση του μετρό βρίσκεται το μαγαζί, τόσο μεγαλύτερη αύξηση θα δουν οι μισθωτές. Σε μερικές περιπτώσεις, μέσα στο 2024 η μίσθωση πρόκειται να διπλασιαστεί.

Πολλοί ιδιοκτήτες ακολουθούν την τακτική των συμβολαίων μίσθωσης με δύο τιμές πριν και μετά τη λειτουργία του Μετρό. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα υπογράφονται συμβόλαια και μπαίνει όρος, ότι με τη λειτουργία του, το μίσθωμα θα αλλάξει, είτε ο σταθμός είναι στο κέντρο της πόλης, είτε λιγότερο κεντρικός.

Πολλά μαγαζιά παραμένουν στα αζήτητα και άλλες επιχειρήσεις θα προσπαθήσουν να δουλέψουν με τα νέα δεδομένα. Ωστόσο, αρκετοί είναι και οι ιδιοκτήτες που λόγω μακροχρόνιας μίσθωσης δεν σκοπεύουν να αυξήσουν την τιμή στους ενοικιαστές.

Η πιο «hot» περιοχή από πλευράς ζήτησης, αλλά και ενοικίων, είναι πέριξ των σταθμών Βενιζέλου και Αγία Σοφία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος