Το Μεταξουργείο επισκέπτεται η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 «Από πέτρα και χρόνο»

Το «Μεταξουργείο, μια ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας», επισκέπτεται η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, «Από πέτρα και χρόνο», με τον Λευτέρη Ελευθεριάδη, την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 20:00.


Τα νέα ημίωρα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Από πέτρα και χρόνο», «επισκέπτονται» περιοχές κι ανθρώπους σε μέρη επιλεγμένα, με ιδιαίτερα ιστορικά, πολιτιστικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά.Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εισχωρεί στη βαθύτερη, πιο αθέατη ατμόσφαιρα των τόπων, όπου ο χρόνος και η πέτρα, σε μια αιώνια παράλληλη πορεία, άφησαν βαθιά ίχνη πολιτισμού και Ιστορίας. Όλα τα επεισόδια της σειράς έχουν μια ποιητική αύρα και προσφέρονται και για δεύτερη ουσιαστικότερη ανάγνωση. Κάθε τόπος έχει τη δική του ατμόσφαιρα, που αποκαλύπτεται με γνώση και προσπάθεια, ανιχνεύοντας τη βαθύτερη ποιητική του ουσία.

Αυτή η ευεργετική ανάσα που μας δίνει η ύπαιθρος, το βουνό, ο ανοιχτός ορίζοντας, ένα ακρωτήρι, μια θάλασσα, ένας παλιός πέτρινος οικισμός, ένας ορεινός κυματισμός δίνουν την αίσθηση της ζωοφόρας φυγής στην ελευθερία και συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος είναι γήινο ον κι έχει ανάγκη να ζει στο αυθεντικό φυσικό του περιβάλλον και όχι στριμωγμένος και στοιβαγμένος σε ατελείωτες στρώσεις τσιμέντου.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στις 20:00 (Νέος Κύκλος) 

Eπεισόδιο 1ο: «Μεταξουργείο, η ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας»Το Μεταξουργείο επισκέπτεται η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 «Από πέτρα και χρόνο»

Μεταξουργείο, η παλιά ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας, λίγα μέτρα από την Ομόνοια. Ένα μωσαϊκό αντιθέσεων και εικόνων. Δίπλα στα υποβαθμισμένα κτήρια συνεχώς αυξάνονται τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα, τα μουσεία και οι πολυχώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Το Μεταξουργείο επισκέπτεται η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 «Από πέτρα και χρόνο»

Μια πολυπολιτισμική περιοχή, με ακραία αντιφατικά στοιχεία, που όμως συνεχώς αναπτύσσεται και γίνεται μόδα με πολλούς επισκέπτες.

Το Μεταξουργείο επισκέπτεται η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 «Από πέτρα και χρόνο»

Κείμενα-παρουσίαση: Λευτέρης Ελευθεριάδης

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ηλίας Ιωσηφίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυροφοράκης

Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Ιωσηφίδης

Εκτελεστής παραγωγός: RGB Studios

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ