Το λεοντόψαρο είναι ένα θαλάσσιο είδος που εξαπλώνεται γοργά, μαζί με άλλα είδη της κατηγορίας τους. Είναι ένα χωροκατακτητικό ψάρι που αναπαράγεται πολύ γρήγορα, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων η βιολόγος του ΕΛΚΕΘΕ Παναγιώτα Περιστεράκη, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με τον εντοπισμό του συγκεκριμένου είδους και στη Γαύδο.
Το λεοντόψαρο είναι ένα πανέμορφο ψάρι που τρώγεται, ενώ δεν θεωρείται επικίνδυνο, αφού δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το πατήσει κάποιος λουόμενος, δεδομένου ότι ζει κάτω και μέσα σε σχισμές βράχων, ενώ το δηλητήριο που έχει στα αγκάθια του, είναι αντίστοιχο με αυτό της δράκαινας ή της σκορπίνας.
Σε περίπτωση αλιείας χρειάζεται να κοπούν τα αγκάθια του –από την κοιλιά και τη ράχη του- ενώ σε περίπτωση τσιμπήματος χρειάζεται να βάλουμε το τραυματισμένο μέλος σε πολύ ζεστό νερό για αρκετή ώρα. Σε περίπτωση που είμαστε αλλεργικοί, καλό είναι να επικοινωνούμε με τον γιατρό μας.
Το λεοντόψαρο είναι προβληματικό μόνο για το θαλάσσιο περιβάλλον, αφού καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ψαριών τα οποία μάλιστα καταπίνει ολόκληρα.
Επομένως, υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης εκπόνησης μελετών για τους νέους θαλάσσιους «εισβολείς», όπως ο λαγοκέφαλος, κατέληξε η κ. Περιστεράκη. Ακούστε τη συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων:
Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ Επεξεργασία: Φ. Περβολιανάκη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος