Το Ιράν απαντά στον Τραμπ για τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας

Την αντίδραση μέσω Τwitter του υπουργού εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ προκάλεσε η  προσωπική επιδίωξη του Αμερικανού προέδρου για περιορισμό της επιρροής που ασκεί το Ιράν στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου.

Μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε στην ομιλία  στο Ριάντ, όπου τόνισε ότι η Τεχεράνη «υποστηρίζει την τρομοκρατία»  ήρθε το ειρωνικό  «τιτίβισμα» του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών.

«Το Ιράν, που μόλις διεξήγαγε πραγματικές εκλογές, δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε αυτό το προπύργιο της δημοκρατίας και της μετριοπάθειας. Εξωτερική πολιτική ή απλώς το άρμεγμα του KSA (Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας) για $480Β;», έγραψε ειρωνικά ο Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter

Η Ουάσινγκτον και το Ριάντ υπέγραψαν το Σάββατο, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, συμβόλαια πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 110 δισεκατομμύρια για την αγορά αμερικανικών όπλων από τη Σαουδική Αραβία.

Στην ομιλία του ενώπιον εκπροσώπων περίπου πενήντα μουσουλμανικών χωρών ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από όλες τις χώρες να «απομονώσουν» το Ιράν.

Εξ άλλου ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί απέρριψε τους ισχυρισμούς της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού Εξωτερικών σχετικά με το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν, οι οποίες έγιναν στη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου το Σάββατο με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ  Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, που επανεξελέγη θριαμβευτικά την Παρασκευή για μια δεύτερη θητεία, «να βάλει τέλος στις βαλλιστικές δοκιμές» του Ιράν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σχετική είδηση: Στο Ισραήλ ο Τραμπ για την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος