Το Facebook είναι ο «νικητής» του δημοψηφίσματος της Yahoo για τη χειρότερη εταιρεία του 2021

Φέτος, το Yahoo Finance,αποφάσισε να σπάσει την καθιερωμένη παράδοση και, εκτός από τη δημοσκόπηση για την καλύτερη εταιρεία της χρονιάς, διεξήγαγε ψηφοφορία στην οποία οι χρήστες απένειμαν τον τίτλο της χειρότερης εταιρείας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του κλάδου, η επιλογή του Facebook, δεν ήταν έκπληξη για κανέναν.

Στο φετινό Yahoo Finance, η δάφνη της καλύτερης εταιρείας πήγε στη Microsoft που ανήκει στον Μπιλ Γκέιτς, κάτι που οι σχολιαστές αποδίδουν στα αποτελέσματα του χρηματιστηρίου και στα νέα προϊόντα που προσφέρει ο μεγιστάνας της βιομηχανίας Big Tech.

Φέτος αποφασίστηκε και η απονομή του αντιβραβείου και ανατέθηκε στους χρήστες η ανάδειξη του «νικητή». Στην έρευνα συμμετείχαν 1000 άτομα και η ετυμηγορία δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες αποφάσισαν να απονείμουν τον τίτλο της χειρότερης εταιρείας στο Facebook, το οποίο πρόσφατα άλλαξε το όνομά του σε Meta.

Η πύλη Antyweb εξετάζει τον λόγο αυτής της επιλογής. «Αξίζει να ξεκινήσουμε με την πιο δυνατή ανακοίνωση, δηλαδή την κατασκευή του Metaverse, ενός ενοποιημένου κόσμου που διαχειρίζεται το Facebook σε VR. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με τη δημιουργία μιας τέτοιας δημιουργίας. Ειδικά ότι το ίδιο το Facebook δεν φαίνεται να δίνει σημασία στο πόσα προβλήματα προκαλούν οι πύλες που διαχειρίζεται το ίδιο» – διαβάζουμε.

Πρόκειται για δεδομένα σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον ψυχισμό των χρηστών, ιδιαίτερα εκείνων των ανηλίκων, που ήταν τόσο δυνατά που αποτέλεσαν αντικείμενο ακροάσεων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Εκτός από αυτή τη λίστα με τις «επιτυχίες» του Mark Zuckerberg, υπάρχουν και πολυάριθμες αστοχίες προϊόντων. Τα μέσα ενημέρωσης του κλάδου δεν αναφέρουν την πανταχού παρούσα λογοκρισία που έχει επικρατήσει στο Facebook. Είναι δύσκολο να πούμε εάν η διαλογή του περιεχομένου σύμφωνα με το κλειδί της πολιτικής ορθότητας επηρέασε επίσης την απόφαση των συμμετεχόντων στο δημοψήφισμα για τη χειρότερη εταιρεία το 2021.

Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος