Την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα επιδοτούμενα δρομολόγια στα Δωδ/σα ζητά ο Μ. Κόνσολας

Τον κίνδυνο, ακόμα να εμφανιστούν διαδικαστικά προβλήματα και να μην μπορούν να είναι διαθέσιμα τα δρομολόγια για τη θερινή περίοδο, σε ό, τι αφορά στην κράτηση εισιτηρίων και στον προγραμματισμό διακοπών αν δεν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας επισημαίνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στυλιανίδη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, ιδιαίτερα των μικρών νησιών, από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του διαγωνισμού υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως “για τη δρομολογιακή περίοδο 2023-2024, λόγω συγκυριών, ο διαγωνισμός αυτός δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, όπως κάθε χρόνο, τον Ιούνιο του 2023“.

Τονίζει ότι tour operators και τα τουριστικά γραφεία λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες, θέλουν να υπάρχει ένας προγραμματισμός δρομολογίων προκειμένου να κλείνουν εισιτήρια και τουριστικά πακέτα. Όσο υπάρχει αυτό το κενό και δεν υπάρχουν προγραμματισμένα και σταθερά ακτοπλοϊκά δρομολόγια την θερινή περίοδο, που διακινείται και ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών, τότε ενδέχεται ένας μεγάλος αριθμός δυνητικών επισκεπτών, να αλλάξουν προορισμό. Το πρόβλημα αφορά σε όλη τη νησιωτική χώρα, αλλά, κυρίως, τα Δωδεκάνησα που έχουν το μεγαλύτερο αριθμό επιδοτούμενων δρομολογίων μέσω συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος