Θρήνος στις Σέρρες για το χαμό της Παρθένας Κουτμερίδου – Γιατί δεν είχε εμβολιαστεί η 38χρονη έγκυος, τι λέει ο γυναικολόγος της στην ΕΡΤ

Συγκλονισμένη η κοινωνία στην Τριανταφυλλιά Σερρών με τον χαμό της 38χρονης Παρθένας Κουτμερίδου, της Πάττυς όπως την έλεγαν οι φίλοι της. Η 38χρονη έγκυος δικηγόρος, η οποία νοσηλευόταν εδώ και ένα μήνα με κορονοϊό, σήμερα το πρωί έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

O φόβος μήπως συμβεί κάτι εξαιτίας του εμβολίου έκανε την 38χρονη να αναβάλει τον εμβολιασμό της για μετά τη γέννηση του παιδιού της. Η  Παρθένα Κουτμερίδη, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, κόλλησε κορονοϊό ενώ ήταν έγκυος στον 7ο μήνα.

Λίγες ημέρες αφότου νόσησε, τα συμπτώματα έγιναν πιο βαριά και χρειάστηκε να νοσηλευθεί. Εισήχθη αρχικά στο Ιπποκράτειο, όμως λόγω της εγκυμοσύνης της μεταφέρθηκε στον «Άγιο Λουκά».

Η κατάσταση της Παρθένας Κουτμερίδου επιδεινώθηκε και εν συνεχεία εισήχθη στη ΜΕΘ. Οι γιατροί πήραν το έμβρυο με καισαρική, κι έδιναν μάχη να σώσουν την ζωή της, καθώς παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Όπως αποκαλύπτεται, η άτυχη γυναίκα προσπαθούσε επί χρόνια να αποκτήσει ένα παιδί και φοβόταν να εμβολιαστεί σε μια επιπλέον προσπάθεια να «προστατεύσει» το έμβρυο. Άμεσος συνεργάτης του πατέρας της, διευθυντής του πολιτικού του γραφείου εδώ και πολλά χρόνια, είπε στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, πως ο Στάθης Κουτμερίδης του είχε εκμυστηρευτεί, ότι ο γυναικολόγος της κόρης του την προέτρεψε να μην εμβολιαστεί μέχρι να γεννήσει.

Ο γυναικολόγος που παρακολουθούσε την άτυχη 38χρονη ξεκαθαρίζει στην ΕΡΤ ότι ο ίδιος προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει την 38χρονη να κάνει το εμβόλιο.

«Η άποψη μου από τις συνομιλίες που είχαμε είναι ότι κάποιος πνευματικός είχε επηρεάσει τον άνδρα της. Εγώ τη συμβούλευα να εμβολιαστεί. Ήμουν μάλιστα τόσο φορτικός, που ο άντρας της έφτανε στο σημείο να μην ανεβαίνει στο ιατρείο και να κάθεται στο αυτοκίνητο! Έτσι είναι και η οικογένεια του, όλοι αντιεμβολιαστές» σημειώνει ο γιατρός.

Αύριο στις 12 θα γίνει η κηδεία της άτυχης γυναίκας στον τόπο καταγωγής της, στην Τριανταφυλλιά Σερρών.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος