«Ταξίδι» στις γεύσεις του ψωμιού της Αμφίκλειας

Γευστικές μνήμες από το παρελθόν ξύπνησαν κατά τις διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αμφίκλεια με επίκεντρο το ψωμί, όπου λειτουργεί το μοναδικό μουσείο άρτου.

Με οδηγό την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας ξεκίνησε ένα ταξίδι στις γεύσεις του ψωμιού και στην ελληνική παράδοση, με σκευάσματα που πλάθονται και ψήνονται επιτόπου στον υπαίθριο φούρνο, που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία.

Η Αθανασία Στιβακτή, δήμαρχός Αμφίκλειας απευθύνει πρόσκληση για μια το Μουσείο Άρτου, που είναι ανοιχτό για το κοινό. Όπως σημειώνει, διατροφολόγοι θα απενοχοποιήσουν τον ρόλο του ψωμιού στη διατροφή μας, ενώ οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι γνώσεων, βιωματικό αλλά και γευστικό.

Η γιορτή του ψωμιού που ξεκίνησε εχθές Κυριακή και κλείνει σήμερα διοργανώθηκε από την Κοινότητα Αμφίκλειας, το Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο «Δαδιώτικη Εστία» και τον Επιμορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμφίκλειας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ