Ταλιατέλες με σολομό, κρόκο Κοζάνης, λιαστή ντομάτα και σχοινόπρασο

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, γράφει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μια συνταγή ενός γκουρμέ πιάτου… ακαταμάχητης γοητείας: ταλιατέλες με σολομό, κρόκο Κοζάνης, λιαστή ντομάτα και σχοινόπρασο. Δεν είναι δύσκολη η παρασκευή του, αρκεί να ακολουθήσουμε βήμα βήμα τις οδηγίες του chef.


Υλικά

  • 500 γραμμ. ταλιατέλες
  • 500 γραμμ. φιλέτο σολομού κομμένο σε κύβους
  • 12 λιαστές ντομάτες
  • 10 τοματίνια Σαντορίνης, κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3-4 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 150 ml ζωμός λαχανικών
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κούτα σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σχοινόπρασος ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για περίπου 4 λεπτά, σουρώνουμε και κρυώνουμε.
  • Σε μια ανοικτή κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
  • “Σβήνουμε” με το κρασί, στο οποίο έχουμε προσθέσει τις ίνες του κρόκου. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια και τη λιαστή ντομάτα, τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 3-4 λεπτάκια.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια του σολομού, μαγειρεύοντας για άλλα 4 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τις ταλιατέλες και το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι, κι ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά το φαγητό και δίνουμε μια απαλή βράση για 1-2 λεπτά,προσέχοντας να υπάρχει υγρασία στην κατσαρόλα.

Τip

  • Μπορούμε αντί για φρέσκο σολομό, να χρησιμοποιήσουμε και καπνιστό. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα τον μαγειρέψουμε, θα προστεθεί στο τέλος.

Ο Κωβαίος Κωνσταντίνος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ