Τα “Angry Birds 2” “πετάνε” στις κινηματογραφικές αίθουσες

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η πρώτη ταινία, τα “Angry Birds 2” έρχονται από τις 5 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους και σε 3D.

Σύνοψη

Τα θυμωμένα πουλιά που δεν πετάνε και τα κακόβουλα πράσινα γουρούνια αντιμετωπίζουν μία κοινή απειλή που βάζει σε κίνδυνο τα νησιά τους. Ο Ρεντ, ο Τσακ, ο Μπομπ και ο Σούπερ Αετός επιστρατεύουν την αδελφή του Τσακ, Σίλβερ, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με το γουρούνι Λέοναρντ, τη βοηθό του Κόρτνεϊ και τον Γκάρι, για να κάνουν ανακωχή και να σχηματίσουν μία απίθανη ομάδα που θα σώσει τα νησιά τους.

Τρία πουλάκια

Οι δημιουργοί ήθελαν να εξερευνήσουν ένα νέα κεφάλαιο στο σάγκα των πτηνών που δεν πετάνε. Στην πρώτη ταινία, ο Ρεντ ήταν ο πιο οξύθυμος όλων, ένας μόνιμος εξόριστος στο κατά τα άλλο φιλήσυχο νησί των πουλιών. Αλλά ο Ρεντ ήταν ο μόνος που έχει το κουράγιο να αποκαλύψει την απειλή πίσω από τα γουρούνια, με αρχηγό τον Λέοναρντ, που ήταν αποφασισμένα να κλέψουν τα πολύτιμα αυγά των πουλιών. Ο Ρεντ, με τη βοήθεια των κολλητών του, του Τσακ, ενός πανέξυπνου και ταχύτατου καναρινιού, και του Μπομπ, ενός γλυκύτατου, αλλά μερικές φορές εκρηκτικού τύπου, οδηγεί τα πουλιά στη νίκη ενάντια στα δαιμόνια γουρούνια.

Τώρα, στη νέα αυτή περιπέτεια, ο Ρεντ είναι ένας ήρωας που αγαπάνε όλοι στο νησί. Εν τω μεταξύ, η αντιπαλότητα ανάμεσα στα γουρούνια και τα πουλιά έχει εξελιχθεί σε μία μάχη φάρσας. Όλα αλλάζουν όταν γιγάντιες μπάλες πάγου αρχίζουν να πέφτουν από τον ουρανό και να προσγειώνονται στα νησιά των πουλιών και των γουρουνιών. Μία νέα, ψυχρή απειλή έχει αναδυθεί από ένα μυστηριώδες τρίτο νησί και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα, όταν ο Λέοναρντ επισκέπτεται κρυφά τον Ρεντ, προτείνοντας του να συμμαχήσουν ενάντια στον κοινό εχθρό. Πρόκειται για ένα πρόβλημα και των δύο και ο Λέοναρντ επιμένει ότι αν δεν συνεργαστούν, θα καταστραφούν και τα δύο νησιά.

Ο Ρεντ είναι επιφυλακτικός, αλλά δεν βλέπει άλλη επιλογή. «Ξαφνικά, τα γουρούνια θέλουν ανακωχή; Γιατί; Γιατί υπάρχει ένα άλλο νησί που εξαπολύει ιπτάμενα αντικείμενα άγνωστης ταυτότητας, σαν βόμβες πάγου. Οπότε τα γουρούνια πρέπει να κάνουν ομάδα με τα πουλιά, κάτι που ενοχλεί τον Ρεντ. Δεν είναι σίγουρος ότι θα διατηρήσει την προνομιούχο του θέση, αλλά πρέπει να κάνει το σωστό» εξηγεί ο Jason Sudeikis, που δίνει τη φωνή του στον Ρεντ.

Οι εχθροί πρέπει να γίνουν άσπονδοι φίλοι και να σχηματίσουν μία κορυφαία ομάδα με τους Ρεντ, Τσακ, Μπομπ, Λέοναρντ και τον επιβλητικό και εντελώς προβληματικό Σούπερ Αετό. Στην ομάδα υπάρχουν καινούριες προσθήκες, όπως η μηχανικός Σίλβερ, που είναι η ξύπνια αδελφή του Τσακ και έχει όλες τις απαντήσεις και η Κόρτνεϊ, η μικρή, αυθάδης βοηθός του Λέοναρντ. Τέλος, εμφανίζεται ο Γκάρι, ένας γκρινιάρης επιστήμονας που εξοπλίζει το νησί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η καινούρια ομάδα ανακαλύπτει ότι ο χειμώνας έρχεται μέσα από τα παγωμένα βλήματα που εξαπολύονται από το νησί του Αετού, όπου η Ζέτα βασιλεύει με τη βοήθεια του επικεφαλής επιστήμονα Γκλεν. Κουρασμένη από τις παγωμένες συνθήκες του κόσμου της, η Ζέτα αποφασίζει να κυριαρχήσει πάνω στα νησιά των πουλιών και των γουρουνιών και να φτιάξει έναν δικό της νέο παράδεισο.

Η ομάδα μας πρέπει να πάει κρυφά στο νησί του Αετού, να αποδυναμώσει τη Ζέτα και να εξουδετερώσει το υπερσύγχρονο όπλο της. Καθώς οι ήρωες μπαίνουν σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν τα σπίτια τους, μία παράλληλη περιπέτεια εκτυλίσσεται καθώς μερικά αξιαγάπητα μικρά πουλάκια, που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία, κάνουν πάλι τα δικά τους και παίζουν ένα παιχνίδι ρόλων που εκτροχιάζεται, για να αποδείξουν ότι ακόμα και ένας μικρούλης νεοσσός μπορεί να έχει μεγάλα όνειρα!Τα “Angry Birds 2” “πετάνε” στις κινηματογραφικές αίθουσες Τα “Angry Birds 2” “πετάνε” στις κινηματογραφικές αίθουσες

Μία παράλληλη αποστολή εν δράσει

Ενώ τα γουρούνια και τα πουλιά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τα νησιά τους, μία άλλη περιπέτεια ξετυλίγεται, χάρη σε τρεις αξιολάτρευτους νεοσσούς. Το τρίο των νεαρών πουλιών, οι Ζόι, Βίβι και Σαμ-Σαμ αναπαριστούν τα γεγονότα της πρώτης ταινίας για να τιμήσουν τον ήρωα τους, τον Ρεντ. Όταν μία εξωτερική δύναμη απειλεί μερικά αυγά, οι νεοσσοί βιώνουν μία επική περιπέτεια για να τα σώσουν.

Μετά το ντεμπούτο τους στην πρώτη ταινία, τα αξιαγάπητα μικρά πουλάκια έκλεψαν τις καρδιές του κοινού σε όλο τον κόσμο και οι δημιουργοί ήξεραν ότι έχουν ακόμα περισσότερο χιούμορ και περιπέτεια να δώσουν στην καινούρια ιστορία.

«Σε αυτήν την ταινία, προσφέρουν μία γεύση κωμικής ανακούφισης από τις έντονες σκηνές της ομάδας που διεισδύουν στο νησί του Αετού» λέει ο σκηνοθέτης. «Είναι μεγάλο μέρος της ταινίας».

Συντελεστές

Σενάριο: Thurop Van Orman

Σκηνοθεσία: Peter Ackerman, Eyel Podell, Jonathon E. Stewart

Ακούγονται: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Danny McBride, Peter Dinklage, Pete Davidson, Zach Woods, Dove Cameron, Lil Rel Howery, Nicki Minaj, Beck Bennett, Brooklynn Prince, JoJo Siwa

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σάρλος, Λένα Μαραβέα, Μαριάνθη Σοντάκη, Σοφία Τσάκα, Πέτρος Δαμουλής, Μυρτώ Θεοδοσίου, Δημήτρης Σάρλος, Κάλια Παπαευθυμίου, Βασίλης Μήλιος, Πέγκυ Μανωλά, Γιάννης Χασιώτης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Φοίβος Ριμένας, Μαριάνθη Σοντάκη

Διάρκεια: 96’

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος