Συνταγή για δίπλες με αμύγδαλο

O Γυναικείος Συνεταιρισμός “Τα λεύκα” από τη Λέσβο, ετοιμάζει για τη “Ραδιοτηλεόραση” αφράτες και τραγανές δίπλες -ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλύκισμα για κάθε περίσταση.


Υλικά 

  • 1 κιλό αλεύριΣυνταγή για δίπλες με αμύγδαλο
  • 8 περίπου φλιτζάνια νερό
  • Αμύγδαλα

Εκτέλεση

  1. Κάνουμε ένα απλό ζυμαράκι με λάδι, νερό και αλεύρι.
  2. Με την τέχνη του ανοίγματος χειροποίητου φύλλου, φτιάχνουμε τις δίπλες.
  3. Έπειτα τις μελώνουμε και τις πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός “Τα λεύκα”  

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός “Τα λεύκα” βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό της Λέσβου, την Άγρα. Αποτελείται από 15 γυναίκες που αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους παρασκευάζοντας:

  • δίπλες
  • μαρμελάδες
  • γλυκά του κουταλιού και του ταψιού
  • ζυμαρικά
  • χάχλες
  • χυλοπίτες

Τα προϊόντα αυτά, τα οποία είναι παρασκευασμένα από αγνές πρώτες ύλες,  τα βρίσκουμε σε επιλεγμένα καταστήματα στο νησί της Λέσβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ