Συνεδρίαση ΔΕΥΑΜΒ με σεκιούριτυ και διαμαρτυρίες

Υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών που ζητούσαν να μην περάσει σε ιδιώτη ο Βιολογικός, φυλασσόμενο από άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας αλλά και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.  Έξω από το κτίριο της Επιχείρησης είχαν συγκεντρωθεί μέλη της «Συμμαχίας για το νερό»  που διαμαρτύρονταν υπό την παρουσία  ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο γύρω τετράγωνο, ενώ στα σκαλοπάτια της επιχείρησης είχαν στηθεί και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανένα, άνδρες ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτυ.

Συνεδρίαση ΔΕΥΑΜΒ με σεκιούριτυ και διαμαρτυρίες

Το σκηνικό φύλαξης του κτιρίου  και των μελών του Δ.Σ. είχε στηθεί από νωρίς καθώς από χθες τα μέλη της “Συμμαχίας για το Νερό” είχαν δώσει ραντεβού στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.  Μάλιστα, τα ταμεία της επιχείρησης  είχαν κλείσει από τις 12 το μεσημέρι, ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς.  Να σημειωθεί ότι για να μπει κάποιος στο κτίριο, υπήρχε υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος ενημέρωνε τους σεκιουριτάδες, ποιοι είναι υπάλληλοι, δημοτικοί σύμβουλοι ή δημοσιογράφοι για να τους επιτραπεί η είσοδος.

Συνεδρίαση ΔΕΥΑΜΒ με σεκιούριτυ και διαμαρτυρίες

Διαμαρτυρίες πολιτών

Στο μεταξύ η αστυνομία δεν επέτρεπε αρχικά στα μέλη  της «Συμμαχίας για το νερό» να ανοίξουν πανό μπροστά στην είσοδο της ΔΕΥΑΜΒ, προκλήθηκε ολιγόλεπτη ένταση και τελικά οι πολίτες άνοιξαν τα πανό στο δρόμο, απέναντι από το κτίριο της Επιχείρησης. «Φαίνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι ένας χώρος που δεν μπορεί να μπει κάποιος όταν θέλει να μάθει τι γίνεται ή αν θέλει να εκφράσει μια διαφορετική άποψη. Αν θέλουμε να πληρώσουμε είναι ανοιχτός ο χώρος, αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε ο χώρος είναι κλειστός και φρουρούμενος. Δεν πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση αλλά για μια ιδιωτική επιχείρηση νοτιοαμερικάνικού τύπου με παραστρατιωτικές οργανώσεις όπως βλέπουμε τα σεκιούριτυ. Εμείς θα εντείνουμε τον αγώνα μας και θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας», δήλωσε το μέλος της κίνησης Βαγγέλης Γαλανόπουλος.

Συνεδρίαση ΔΕΥΑΜΒ με σεκιούριτυ και διαμαρτυρίες

Από την πλευρά του ο Θ. Κλημόπουλος επισήμανε ότι «είναι αδιανόητο στην πόλη με ιδιωτική αστυνομία και την παρουσία της αστυνομίας να εμποδίζονται πολίτες να παρακολουθήσουν όσα συμβαίνουν. Ξέρετε ότι ο Παγασητικός εδώ και λίγους μήνες μετατρέπεται σε βόθρο. Σε λίγο δε θα μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα, ο τουρισμός θα καταρρεύσει και θεωρούμε αδιανόητο. Είναι αδιανόητο η Αστυνομία να προστατεύει αυτό το αίσχος που φέρνει προς ψήφιση η δημοτική αρχή κι όχι τους πολίτες. Ντρεπόμαστε που ζούμε σε αυτόν τον τόπο».

Συνεδρίαση ΔΕΥΑΜΒ με σεκιούριτυ και διαμαρτυρίες

Τελικά, αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, επιτράπηκε σε μικρή αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων να επιδώσουν σχετικό ψήφισμα στον απερχόμενο πρόεδρο Απ. Γαλάτη.  Τα μέλη της αντιπροσωπείας, επανέλαβαν στον κ. Γαλάτη το αίτημά τους για ειδική συνεδρίαση για το θέμα του βιολογικού, του Παγασητικού και της ΔΕΥΑΜΒ στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Κατά την συνάντηση δεν έλειψαν οι διαφωνίες, και τελικά ο κ. Γαλάτης τους απάντησε ότι πλέον θα έχουν να κάνουν με το νέο πρόεδρο Αρ. Σαββάκη.

Αντίθετοι στην παραχώρηση του Βιολογικού σε ιδιώτη οι εργαζόμενοι

Συνεδρίαση ΔΕΥΑΜΒ με σεκιούριτυ και διαμαρτυρίες
Ο κ. Ζεμπέογλου

Αντίθετοι στην παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος της υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιώτη είναι οι εργαζόμενοι και ζητούν μόνιμες προσλήψεις. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του  Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ Βάιος Ζεμπέογλου τόνισε: “Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε σχέδιο επεξεργάζεται η Διοίκηση για την παραχώρηση οποιοδήποτε τμήματος υπηρεσίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη λειτουργία του βιολογικού ενός τόσου νευραλγικού τομέα που αποτελεί και πρέπει να αποτελεί ασπίδα προστασίας του Παγασητικού. Πιστεύουμε ότι οποιοδήποτε θέμα λύση πρέπει να δίνεται μέσα από γόνιμους διαλόγους μεταξύ Διοίκησης εργαζομένων υπηρεσιακών στελεχών που έχουν άρτια κατάρτιση κι επιστημονικούς φορείς.

Η λύση είναι οι προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού για να ενδυναμωθεί το ήδη συρρικνωμένο προσωπικού».

Σε ερώτηση τι φοβούνται οι εργαζόμενοι από αυτόν τον σχεδιασμό της Επιχείρισης, ο Πρόεδρος απάντησε «Πιστεύουμε ότι δε θα λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον».

Συνεδρίαση ΔΕΥΑΜΒ με σεκιούριτυ και διαμαρτυρίες

Επιπλέον ο κ. Ζεμπέογλου εξήγησε ότι από τα 29 άτομα που απασχολούνται σε βιολογικό και αποχέτευση, τα 12 αποτελούν τα πληρώματα αποφρακτικών οχημάτων με αντικείμενο την διατήρηση ομαλής λειτουργίας των δικτύων αποχέτευσης κι ομβρίων. Από τους υπόλοιπους  17, τρεις καλύπτουν το τηλεφωνικό κέντρο για βλάβες, οι άλλοι έξι καλύπτουν τις ανάγκες βάρδιες, οι οκτώ στην καλύτερη περιπτώσεων, γιατί υπάρχουν κι άδειες που πρέπει να δοθούν, αποτελούν το επιστημονικό, τεχνικό κι εργατικό δυναμικό, έχοντας συντηρήσεις, επισκευές και πλήθος μετρήσεων κι εργαστηριακών ελέγχων που έχουν να κάνουν με την αποτύπωση της καλής λειτουργίας των βιολογικού. «Είναι πολύ μικρός ο αριθμός των εργαζομένων για ένα έργο που εκτείνεται σε 60 στρ. αν λάβουμε υπόψη και τα 12 περιφερειακά αντλιοστάσια που ξεκινούν από Β’ ΒΙΠΕ μέχρι Κουκουράβα συν τον ελεγκτικό χαρακτήρα που έχει η Επιχείρηση» εξήγησε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος