Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στ. Αγγελούδη με τον πρύτανη του ΔΙΠΑΕ Στ. Αγγελόπουλο

Συνάντηση εργασίας είχαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Σταμάτης Αγγελόπουλος, κατά την οποία συμφώνησαν να προχωρήσουν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, στο πλαίσιο των οποίων θα διεξαχθούν προγράμματα πρακτικής άσκησης, στο πλαίσιο των οποίων φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΙ.ΠΑ.Ε. θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, θα διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στον τομέα του τουρισμού, με σκοπό να αξιοποιηθεί η δυναμική του ΔΙ.ΠΑ.Ε., που διαθέτει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με γνωστικό αντικείμενο τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη, για την αναβάθμιση του τουριστικού μοντέλου της πόλης.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει έμπρακτα τις ποικίλες δράσεις εξωστρέφειας του πανεπιστημίου, όπως η διεξαγωγή συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων. Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει σύμπραξη μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο να υλοποιηθούν κοινά ερευνητικά προγράμματα και να προχωρήσουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας. «Σήμερα ανοίγουμε μία νέα σελίδα στη σχέση του δήμου και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος» είπε ο κ. Αγγελούδης.

Ο πρύτανης, από την πλευρά του, σημείωσε πως θεωρεί σημαντικό στρατηγικό εταίρο τον δήμο και συμπράττει μαζί του στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων και στην προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. «Η συνεργασία μας με τη διοίκηση του δήμου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα που στοχεύει στην προώθηση της διά βίου μάθησης. Για το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του Ιδρύματος είναι βασικός στόχος της νέας πρυτανικής διοίκησης» επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος