Συμβουλευτικές Ομάδες Γονέων-Νηπίων στο Χαλάνδρι

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει σε λίγες ημέρες και πολλοί γονείς προβληματίζονται και αγωνιούν για το πώς θα προετοιμάσουν τα παιδιά τους, κυρίως τα μικρότερης ηλικίας, ώστε να ενταχθούν ομαλά στον βρεφονηπιακό ή στον παιδικό σταθμό!

Αν, λοιπόν, το παιδί σας είναι από ενός έως τριών χρόνων, μοιάζει προσκολλημένο πάνω σας, αντιμετωπίζει δυσκολίες με το φαγητό και τον ύπνο του ή άλλα ζητήματα, οι ομάδες Γονέων-Νηπίων θα σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές και υποστήριξη για τις συνήθεις δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες.

Συμβουλευτικές Ομάδες Γονέων-Νηπίων στο Χαλάνδρι

Η ηλικία των 1-3 χρόνων είναι μια περίοδος με πολλά και σημαντικά επιτεύγματα. Τα νήπια κάνουν τα πρώτα βήματα ανεξαρτητοποίησης: περπατούν, μιλούν, δοκιμάζουν τις δυνατότητες και τα όριά τους. Είναι η ηλικία που εκπαιδεύονται στην τουαλέτα, που ξεκινούν τον παιδικό σταθμό, που η οικογένεια μεγαλώνει. Όλες αυτές οι αλλαγές είναι σημαντικές αλλά συχνά δημιουργούν και “προβλήματα”: έντονη προσκόλληση, δυσκολίες με το φαγητό και τον ύπνο, εκρήξεις θυμού. Έτσι η περίοδος αυτή μπορεί να γίνει δύσκολη τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους.

Τι είναι οι Ομάδες Γονέων-Νηπίων (1-3 χρόνων)

Οι Ομάδες Γονέων-Νηπίων (1-3 χρόνων) απευθύνονται σε όλες τις οικογένειες με παιδιά από 1 έως 3 ετών. Μέσα από το παιχνίδι και τη συζήτηση δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούμε, να μοιραστούμε, να επεξεργαστούμε θέματα αυτής της ηλικίας, ώστε μικροί και μεγάλοι να χαρούν αυτό το μεγάλωμα και να βρουν λειτουργικούς τρόπους αντιμετώπισης των όποιων δυσκολιών έχουν προκύψει.

Συμβουλευτικές Ομάδες Γονέων-Νηπίων στο Χαλάνδρι

Οι ομάδες είναι ολιγομελείς (5-6 οικογένειες) και συντονίζονται από επαγγελματίες ειδικά εκπαιδευμένους. Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες και διαρκούν 90 λεπτά.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” στο ΚΕΨΥΕ – Παράρτημα του Νοσοκομείου (Βασ. Γεωργίου 43, Χαλάνδρι).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, στο τηλ. 213 2013225 (ώρες 12:00-14:00).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 213 2023902 ή στο email: w4t@halandri.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος