Στο Τάρπον Σπρινγκς η έκθεση “1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση”

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Εθνικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής, στο «ελληνικό χωριό» στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδα των ΗΠΑ, παρουσιάστηκε η εγκατάσταση της έκθεσης «1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αναμνήσεις», πρόκειται για την πρώτη υπερατλαντική παρουσίαση της επετειακής έκθεσης που διοργάνωσαν η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και συγχρόνως αποτελεί μία προαναγγελία των παρουσιάσεων της Έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν στις Η.Π.Α.

Έτσι από τις 5 Φεβρουαρίου, οι προσκεκλημένοι της κρητικής ομογένειας μπορούν να κάνουν μία πρώτη περιήγηση στην έκθεση στο Saint Nicholas Community Center & Conference Hall στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στην Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο) στο επετειακό έτος 2021 σε ανοικτούς χώρους ενώ ο ψηφιακός σχεδιασμός της εκδοχής της Έκθεσης για κλειστούς χώρους, προσφέρεται δωρεάν από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε Δήμους, Φορείς, Σχολεία και Συλλόγους στην Κρήτη και στο εξωτερικό.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος, πηγή: anamniseis.net

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος