Σε κρίση το NHS, στη Μεγάλη Βρετανία

Περισσότεροι από 5,8 εκατομμύρια άνθρωποι είναι στην αναμονή  για νοσοκομειακή περίθαλψη του NHS στην Αγγλία από τον Σεπτέμβριο, αύξηση 100.000 σε έναν μήνα και άλμα άνω του 1 εκατομμυρίου σε ένα χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία απο το σύστημα υγειας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη επισημαίνεται στην εφημερίδα Financial Times.

Το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών της Αγγλίας τόνισε ότι το «συγκλονιστικό ορόσημο» ότι 12.491 ασθενείς περίμεναν περισσότερα από δύο χρόνια για νοσοκομειακή περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων αντικαταστάσεων ισχίου και γονάτου, αφαίρεσης κύστης και επεμβάσεων κήλης προκάλεσε  αύξηση 28% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η Φιονα Μιντ, αντιπρόεδρος του κολεγίου, είπε ότι στη συνολική λίστα αναμονής οι ασθενείς δεν περίμεναν μόνο για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, αλλά ακόμη και για «χειρουργικές επεμβάσεις για τη θεραπεία των ανευρυσμάτων και την πρόληψη των καρδιακών προσβολών» και είπε ότι οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι «υπάρχει ένα σχέδιο που θα βελτιώσει την κατάστασή τους».

Το κολέγιο επισήμανε ότι 4,35 εκατομμύρια ασθενείς περίμεναν για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση πριν από ένα χρόνο.

Εν το μεταξύ η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον 36 δισεκατομμύρια λίρες για τρία χρόνια για υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας τον Σεπτέμβριο με την πλειοψηφία να πηγαίνει αρχικά στις υπηρεσίες υγείας.  Ο Μάθιου Τέιλορ, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνομοσπονδίας NHS, δήλωσε ότι, ενώ η πρόσθετη επένδυση ήταν ευπρόσδεκτη, «δεν μπορούμε να βγούμε  άμεσα από αυτήν την πιθανή κρίση λόγω των 90.000 και πλέον κενές θέσεων εργασίας που έχουμε στο NHS».

Ο Tζοναθαν Ασγουορθ, σκιώδης υπουργός υγείας και κοινωνικής περίθαλψης, προειδοποίησε ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο απαιτητικός στην ιστορία του NHS.

Επιπλέον, το NHS αναφέρει ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης 999 χτύπησαν «κόκκινο» τον Οκτώβριο με το προσωπικό του ασθενοφόρου να ανταποκρίνεται σε περισσότερες από 82.000 απειλητικές για τη ζωή κλήσεις, μια αύξηση άνω των 20.000 σε σχέση με το προηγούμενο Οκτωβρίο του 2019. Ενώ το BBC, ανέφερε  ότι ο μέσος χρόνος αναμονής για κλήσεις ασθενοφόρου έκτακτης ανάγκης για προβλήματα όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά ήταν σχεδόν τριπλάσιοι από όσο θα έπρεπε στην Αγγλία.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος