Σε εγρήγορση  διανομείς ταχυμεταφορείς μετά και τον θάνατο του 27χρονου Σήφη Σαριδάκη (audio)

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι διανομείς -ταχυμεταφορείς σε όλη την χώρα, μετά και τον θάνατο του 27χρονου Σήφη Σαριδάκη το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στα Χανιά, ένα τραγικό γεγονός που φαίνεται ότι ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το «ποτήρι της οργής».

Ήδη, η  Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στη Θεσσαλονίκη αρνείται να εργαστεί κάτω από κακοκαιρία και τις συνθήκες χιονόπτωσης που αναμένεται να επικρατήσουν στην πόλη, δεδομένου ότι προέχει η ασφάλειά τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο, στο μεροκάματο, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες. Ταυτόχρονα καταγγέλλεται η επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα, που εκτός από την πολύ συχνά υποαμειβόμενη και ανασφάλιστη εργασία, συμπεριλαμβάνει απολύσεις, τραμπουκισμούς, και ξυλοδαρμούς!

Στα Χανιά είναι ήδη σε εξέλιξη η ίδρυση «Σωματείου Διανομέων – Ταχυμεταφορέων Σήφης Σαριδάκης», προκειμένου να υπάρξει μαζική – μαχητική προάσπιση των εργασιακών μα και των ανθρώπινων δικαιωμάτων του κλάδου.

Σε εγρήγορση  διανομείς ταχυμεταφορείς μετά και τον θάνατο του 27χρονου Σήφη Σαριδάκη (audio)

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο συντονιστής της πρωτοβουλίας Νίκος Μακόπουλος, τόνισε ότι στην πόλη μας δεν υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα που εμφανίζονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και -κυρίως- στα μεγάλα αστικά αστικά κέντρα, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου κλπ.

Αντίθετα, το ενδιαφέρον του υπό γέννηση Σωματείου στα Χανιά, θα εστιάσει στην ευαισθητοποίηση των ίδιων εργαζομένων του κλάδου, προκειμένου να τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας, αφού η παραβατικότητα που καταγράφεται –μη χρήση κράνους, χρήση κινητού, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, παράβαση σηματοδότη, αντικανονικές προσπεράσεις κλπ, είναι υψηλές.

Ο άτυχος Σήφης Σαριδάκης, έχασε τη ζωή του σε ένα σημείο επικίνδυνο, κάτω υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες και υπό πολύ κακό ή και ανύπαρκτο φωτισμός, τόνισε ο κ. Μακόπουλος για να καταλήξει:

Πρέπει να φροντίζουμε να επιστρέφουμε στα σπίτια μας σώοι και ασφαλείς!

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μακόπουλου στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Φωτεινή Περβολιανάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος