Σάμος: Περιφερειακό Συμβούλιο: Αποφάσισαν την αναβολή της συζήτησης για το επικούρειο μετά από τρεις ώρες συζήτηση

Με την παρουσία εκπροσώπων αρκετών πολιτιστικών συλλόγων του νησιού συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου στο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΠΕ στη Σάμο.

Από την πλευρά του εισηγητή αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουρακή προτάθηκε να συσταθεί φορέας διαχείρισης και διοίκησης του επικούρειου πολιτιστικού κέντρου. Να γίνει διερεύνηση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με φορείς του δημόσιου τομέα και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας που θα συμβάλουν στην εξασφάλιση οικονομικών πόρων για τη λειτουργία του Επικούρειου και την απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων του.

Ακόμη να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λόγω της διάθεσής τεχνολογικών και κτιριακών υποδομών υψηλών προδιαγραφών στην μελλοντική στέγαση μουσικής σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου. Χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να καταλήξουν τελικά σε δύο προτάσεις που συγκλίνουν με αυτές που κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Σάμου Φώτης Σφαντος.

Η πρώτη προτείνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και των συλλόγων εάν και εφόσον επιτρέπεται και η δεύτερη τη σύσταση Σστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με τη συμμετοχή της περιφερειακής ενότητας, όποιων δήμων επιθυμούν να συμμετέχουν αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων.

Αποφασίστηκε άμεσα να εξεταστεί και να έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η πρόταση που θα επιτρέπει και στους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού να έχουν λόγο στην λειτουργία του επικούρειου πολιτιστικού κέντρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος