Σαλάτα ζυμαρικών με μεσογειακά αρώματα – Μια νόστιμη συνταγή για τις ζεστές ημέρες

Μια ελαφριά αλλά νόστιμη συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών, που μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα ή να μοιραστεί στο τραπέζι ως συνοδευτικό, μας δίνει ο σεφ Κώστας Κωβαίος. Τα μεσογειακά αρώματα κυριαρχούν, καθώς τα ζυμαρικά μπερδεύονται με τα λαχανικά και τα μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικό και δροσερό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 500 γρ. φαρφάλες βρασμένες ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
  • 1 πιπεριά από κάθε χρώμα, κομμένες σε κυβάκια
  • 10 λιαστές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. ελιές Καλαμών ροδέλες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγο σχοινόπρασο και θυμάρι ψιλοκομμένα
  • λίγα φύλλα ρόκας

Σαλάτα ζυμαρικών με μεσογειακά αρώματα – Μια νόστιμη συνταγή για τις ζεστές ημέρες

Για το ντρέσινγκ

1 κ.σ. πέστο βασιλικού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο

αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

 

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους, σουρώνουμε και κρυώνουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και διορθώνουμε τη γεύση.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά με το ντρέσινγκ, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  • Σερβίρουμε σε μπολ σαλάτας, ραντίζοντας με ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με καπαρόμηλα, ραπανάκια και φρέσκα μυρωδικά.

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι executive chef σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα συνταγογραφεί για περιοδικά μαγειρικής και ιστότοπους. Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην υγιεινή τροφίμων, είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Acropolis”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ