Η φρεσκάδα και τα αρώματα πράσινων λαχανικών “παντρεύονται” με τη γλυκιά και ελαφρώς βουτυράτη γεύση του ανθότυρου σε μια υπέροχη συνταγή για πράσινη σαλάτα. Ο chef Κώστας Κωβαίος φτιάχνει σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά, αρωματισμένο ανθότυρο και ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 1 ματσάκι ρόκα ή ρόκα baby
- 1 λόλα κόκκινη
- 1 λόλα πράσινη
- 50 γραμμ. φύλλα σπανάκι
- Λίγα φύλλα δυόσμου ολόκληρα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Για το αρωματισμένο ανθότυρο
- 150 γραμμ. ανθότυρο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- Λίγος άνηθος και δυόσμος -ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας
- 100 γραμμ. λιαστές ντομάτες
- 60 ml ελαιόλαδο
- 20 ml βαλσαμικό ξίδι
- Λίγη πάπρικα γλυκιά
- 20 ml νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά σε άφθονο κρύο νερό και τα σουρώνουμε καλά.
- Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στεγνώσουν καλά.
- Σε μια λεκάνη ή μπολ σπάμε το ανθότυρο και προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ώρα.
- Για το ντρέσινγκ: χτυπάμε καλά όλα τα υλικά με μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα.
- Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη μισή ποσότητα του ντρέσινγκ, σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και διακοσμούμε με το ανθότυρο και τα ντοματίνια, περιχύνοντας το υπόλοιπο ντρέσινγκ στη σαλάτα.
* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος