Σ. Βαρδάκης: Ζητά παρέμβαση για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Στην 57η μέρα απεργίας τους βρίσκονται οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη, διεκδικώντας την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), χωρίς να ζητούν καμία αύξηση και υποχωρώντας, όπως σημειώνουν, σε κάποιες από τις παροχές που προέβλεπε η ισχύουσα μέχρι 30/3/20 σύμβαση.

Για το θέμα έχουν γίνει αρκετές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει λύση. Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα, καλώντας τον να δώσει λύση στην ομηρία των εργαζομένων.

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι, λόγω της πανδημίας, έχει πληγεί η βαριά οικονομία της χώρας, που είναι ο τουρισμός και δυστυχώς οι δυσκολίες παγιώνονται και πολλαπλασιάζονται για τους εργαζόμενους, οι οποίοι μέχρι το Μάρτιο απολάμβαναν τουλάχιστον την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων, από τις μέχρι τότε ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.). Ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει ότι μία από αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων είναι και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο: την παράταση ισχύος της Συλλογικής τους Σύμβασης. Ο βουλευτής Ηρακλείου επισημαίνει ότι, κάτω από την πίεση των εργοδοτών, το Σωματείο των εργαζομένων υποχώρησε στις απαιτήσεις για μείωση κάποιων παροχών, αλλά οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει την καλή τους πρόθεση και δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν την κατάργηση όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων τους (γεύματα, transfers, χρόνος εργασίας) και αυτό αποδεικνύεται από τις συνεχιζόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που συμπληρώνουν 2 μήνες. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Βαρδάκης ζητά την παρέμβαση του για να αποφευχθεί η βίαιη απορρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά των τουριστών στην Κρήτη, και των εργαζομένων στα λεωφορεία τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος