Πρόσφυγες και ντόπιοι μαγειρεύουν μαζί στη Χίο

Δύο πρωινά μαγειρικής σε κουζίνα τοπικού εστιατορίου της Χίου, στα οποία συμμετείχαν πρόσφυγες και μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων και που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας, διοργάνωσε στις 18 και 19 Μαΐου, η οργάνωση Samaritan’s Purse.
Πρόσφυγες και ντόπιοι μαγειρεύουν μαζί στη Χίο
Την πρώτη μέρα γυναίκες και άντρες από τη Συρία, το Ιράν και την Ερυθραία μαγείρεψαν παραδοσιακά πιάτα από τις χώρες καταγωγής τους.
Το συριακό πιάτο ήταν το «Kepsi» που φτιάχτηκε με κοτόπουλο, ρύζι και ποικιλία μπαχαρικών.
Οι Ιρανοί έφτιαξαν μια σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι και χυμό λεμονιού.
Ενώ το πιάτο της Ερυθραίας ήταν μια ειδική σαλάτα με λάχανο, καρότα και ντομάτα με βινεγκρέτ ροδιού!
Πρόσφυγες και ντόπιοι μαγειρεύουν μαζί στη ΧίοΤη δεύτερη μέρα μαγείρεψαν ελληνικά πιάτα και συγκεκριμένα γιουβέτσι με βοδινό και κριθαράκι και χωριάτικη (ελληνική) σαλάτα.
Πρόσφυγες και ντόπιοι μαγειρεύουν μαζί στη ΧίοΑπό την αρχή του έτους, η Samaritan’s Purse, συνεργάτης της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, έχει διοργανώσει διάφορες δραστηριότητες ενεργοποίησης της κοινότητας με πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν μία προσπάθεια να έρθουν οι πρόσφυγες κοντά, να διευκολυνθούν οι κοινωνικές σχέσεις και συζητήσεις και να προωθηθεί η ειρηνική συνύπαρξη του πληθυσμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ