Προσφυγικό: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την Αυστρία για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την Αυστρία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου με αφορμή την επιβολή πλαφόν στον ημερήσιο αριθμό των αιτήσεων ασύλου.

“Η Συνθήκη της Γενεύης για τα δικαιώματα των μεταναστών δεν γνωρίζει τους όρους πλαφόν και ορίων. Η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική” , δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας  Χάιντς Πάτζελτ, προσθέτοντας ότι:   “Μία χώρα που μπορεί να υποδεχτεί 2,8 εκατ. τουρίστες το χρόνο, μπορεί να κάνει περισσότερα. Είναι αισχρό να αποδέχεται τη δέσμευση τήρησης της Συνθήκης της Γενεύης και να σταματά την εφαρμογή της, με την πρώτη κρίση”.

Ανυποχώρητη στις πιέσεις από την Κομισιόν αλλά και από τη Γερμανία, η κυβέρνηση της Βιέννης, υποστηρίζει ότι είναι νόμιμη η απόφαση να μην δέχεται παραπάνω από 80 αιτήσεις χορήγησης ασύλου την ημέρα, μέσω της κεντρικής διόδου μετακίνησης των προσφύγων, από τη Σλοβενία.

Σφοδρές αντιδράσεις πριν από τη σύνοδο των υπ.Εσωτερικών της ΕΕ την Πέμπτη

Η ΕΕ θα κινηθεί άμεσα σε περίπτωση μονομερών μέτρων, ανέφερε το Βερολίνο, ενώ ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ έδωσε στις Βρυξέλες τελεσίγραφο 2 εβδομάδων για να υλοποιήσουν άμεσα τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με  το vima.gr η Αυστρία εμφανίστηκε πρόθυμη να “δώσει” στην ΠΓΔΜ βοήθεια για το θέμα της ονομασίας σε αντάλλαγμα, πιθανότατα, μια πιο στενή συνεργασία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Το ντόμινο μονομερών ενεργειών που προκαλεί η Αυστρία,  είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα σύνορα Ελλάδος – ΠΓΔΜ για τους Αφγανούς, αφού νωρίτερα η Σερβία, που βρίσκεται βορειότερα επί του ιδίου διαδρόμου είχε προχωρήσει σε ανάλογο μέτρο.

Σχετικές ειδήσεις:Σλοβενία: Στρατό στέλνει στα σύνορα η βουλή  για να ελέγξει τις προσφυγικές ροές / Διάσκεψη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων με αυστριακή πρωτοβουλία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος