Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος στον Περιφερειάρχη αλλά και σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση: «Οι αποκεντρωμένες ειδικές υπηρεσίες δημοσίων έργων (Ε.Υ.Δ.Ε) και οι Περιφέρειες πρέπει να είναι οι φορείς υλοποίησης, ελέγχου αλλά και οι εγγυητές της νομιμότητας και διαφάνειας της κατασκευή όλων των μεγάλων και υψηλής τεχνογνωσίας δημοσίων έργων και όχι να μεθοδεύεται το κλείσιμο τους, φέρνοντας Ανώνυμες Εταιρίες που δεν υπόκεινται σε δημοσιολογιστικό έλεγχο, αρχής γενομένης όπως φημολογείται στην κατάργηση της Ε.Υ.Δ.Ε Κρήτης και Δωδεκανήσου».
Ο κ. Θεοδοσιάδης ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για την συνάντηση και συνεργασία, επισημαίνοντας στις δηλώσεις του το θετικό έργο που γίνεται, ενώ επίσης ανέφερε ότι, για την ενίσχυση του αγώνα στην αποτροπή της φημολογούμενης κατάργησης της ΕΥΔΕ Κρήτης -Δωδεκανήσου είχε συναντήσεις στην Κρήτη με Βουλευτές, στελέχη υπηρεσιών και άλλους θεσμικούς εκπροσώπους.
Στ. Αρναουτάκης: Να υπάρχει ο δημόσιος χαρακτήρας στην υλοποίηση των μεγάλων εργων και οι Περιφέρειες να έχουν λόγο και ρόλο
Απέ την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης, ευχαρίστησε τον κ Θεοδοσιάδη για την ενημέρωση εκφράζοντας παράλληλα την κοινή, σύμφωνη θέση, να υπάρχει ο δημόσιος χαρακτήρα στα μεγάλα έργα μέσω της ΕΥΔΕ και κυρίως της Περιφέρειας. «πάγια θέση μας που εξ αρχής εκφράζουμε συνεχώς ήταν και είναι να έχουμε ως Περιφέρεια λόγο και ρόλο στα εκτελούμενα μεγάλα έργα στο νησί μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας «Δεν νοείται, είναι λάθος να γίνονται έργα στο τόπο μας και να είναι η Περιφέρεια, η τοπική διοίκηση εκτός και ο έλεγχος να ασκείται απέ την Αθήνα όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις».
Εμεις, όλοι οι εργαζόμενοι ,όπως πρόσθεσε σε δηλώσεις του ο κ Θεοδοσιάδης , «ενώνουμε δυνάμεις με την Περιφέρεια Κρήτης, τους φορείς ,τις άλλες Περιφέρειες, με Βουλευτές για την αποτροπή του όποιου σχεδίου κλεισίματος των ΕΥΔΕ που μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει προβλήματα στην υλοποίηση των έργων, διαφάνεια, επάρκεια, χάνεται ο δημόσιος χαρακτήρας και επίσης δημιουργείται μεγάλη ανασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού».
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας επεσήμανε ότι, απεύχεται οι φήμες να γίνουν πραγματικότητα, διαφορετικά ο αγώνας αντίδρασης του κλάδου ξεκινά Πανελλαδικά απέ την Κρήτη, καθώς -όπως είπε-υπάρχει κακό προηγούμενο «αφού το 2014 κατήργησαν τις ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ-Αποσελέμη ενώ επανασυστάθηκε με Κυβερνητική απόφαση μετά απέ πρόταση της ομοσπονδίας το 2017 η ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσου και ότι τώρα και πάλι μεθοδεύεται η κατάργηση της.»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος