Η εποχή του σύκου έφτασε κι είναι μια καλή ευκαιρία να “τιμήσουμε” το αγαπημένο και πολυδιάστατο φρούτο με μια δροσερή σαλάτα, που ετοιμάζει για τη Ραδιοτηλεόραση ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος. Ιδανική πρόταση για τις ζεστές ημέρες του Αυγούστου, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως πλήρες γεύμα.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- Μια μεγάλη μπασίνα πράσινα φύλλα (σπανάκι, ρόκα, λόλα, ραντίτσιο κ.ά.)
- 2-3 ώριμα σύκα κομμένα σε τέταρτα
- 3-4 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες
- 1 φέτα Ταλαγάνι (80-100 γρ)
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (το λευκό μέρος)
- 2-3 ντοματίνια βελανίδια κομμένα στη μέση
Για τη βινεγκρέτ σύκου
- 2 σύκα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας καλά όλα τα υλικά σε μούλτι. Αν μας βγεί πολύ δεμένη η σάλτσα, αραιώνουμε με λίγο νερό. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά,τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
- Ψήνουμε το τυρί σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκρίλ για 2’ από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα, τη λιαστή ντομάτα και τα ντοματίνια με τη βινεγκρέτ και τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
- Τελειώνουμε το σερβίρισμα διακοσμώντας με τα σύκα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τυρί κομμένο σε τρίγωνα.
Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο της Γλυφάδας ενώ γράφει, παράλληλα, συνταγές για το site της ΕΡΤ, το rockyourlife.gr και συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – «Acropolis». Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην Υγιεινή Τροφίμων. Στην έως τώρα επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος