Πώς να διοργανώσετε ένα ασφαλές, επιτυχημένο αποκριάτικο πάρτι

Σερπαντίνες, πλαστικά σφυριά, παράξενα καπέλα, πολύχρωμες στολές, μάσκες, περούκες, ψεύτικα δόντια… Τις Αποκριές μεταμφιεζόμαστε, γελάμε και διασκεδάζουμε. Διοργανώνουμε ξέφρενα πάρτι και ξεφαντώνουμε μέχρι το πρωί. Όμως, υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε η διασκέδαση να παραμείνει μόνο χαρά.

Αξίζει, λοιπόν, να δώσουμε προσοχή στην προετοιμασία των πάρτι και των μεταμφιέσεών μας.

  • Επιλέγουμε προϊόντα που φέρουν ενδείξεις και τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης στην ελληνική γλώσσα, καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου Πώς να διοργανώσετε ένα ασφαλές, επιτυχημένο αποκριάτικο πάρτιδιάθεσης στην αγορά.
  • Προσέχουμε οι αποκριάτικες στολές των παιδιών μας να τηρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ισχύουν για τα παιδικά ρούχα (όχι κορδόνια στον λαιμό, όχι ελαστικά κορδόνια κ.λπ.)
  • Ακολουθούμε τις οδηγίες πριν από τη χρήση των σπρέι. Δεν ψεκάζουμε απευθείας στο πρόσωπο και στα μάτια, γιατί είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας.
  • Αποκριάτικα σπρέι που φέρουν την ένδειξη “Μόνο για επαγγελματική χρήση” δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από το ευρύ καταναλωτικό κοινό, και κυρίως από παιδιά, επειδή παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα (όπως π.χ. ευφλεκτότητα).
  • Τα υλικά με τα οποία φτιάχνονται οι στολές και τα αποκριάτικα αξεσουάρ είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα. Για τον λόγο αυτό, στους χώρους όπου γίνονται πάρτι δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά).

Ιδέες για το πιο cool πάρτι

Δεν χρειάζεται κόπος (ούτε πολλά χρήματα), χρειάζεται μόνο τρόπος. Τρία είναι τα βασικά στοιχεία εντυπωσιασμού:

  1. χρώματα
  2. μουσική
  3. ομαδικά παιχνίδια

Αν μάλιστα σε αυτά συμπεριλάβουμε μερικά γευστικά (και εύκολα) finger foods, το πάρτι μας θα σκίσει…

Χώρος και χρώματα

Απομακρύνουμε από το σαλόνι όλα τα εύθραυστα αντικείμενα (βάζα, κρύσταλλα κ.λπ.). Αφήνουμε τα βασικά έπιπλα, τα οποία και καλύπτουμε με ριχτάρια και καλύμματα. Στολίζουμε τον χώρο με πολύχρωμα μπαλόνια και χρωματιστές σερπαντίνες.

Μουσική

Συγκεντρώνουμε σε δύο-τρία CD τα κλασικά αποκριάτικα, χορευτικά τραγούδια σάμπα, που ακούγονται στα διάσημα καρναβάλια.

Ομαδικά παιχνίδια

Τα ομαδικά παιχνίδια είναι αυτά που θα δώσουν στο αποκριάτικο πάρτι μας ταυτότητα, θα το κάνουν ξεχωριστό:

Πώς να διοργανώσετε ένα ασφαλές, επιτυχημένο αποκριάτικο πάρτιTο έθιμο της “Χάσκας”: Ένας ενήλικος παίρνει ένα ξύλινο μακρύ κοντάρι, το οποίο κρατάει από τη μία άκρη, ενώ στην άλλη άκρη του δένει μία κλωστή με ένα σοκολατένιο πουράκι (το έθιμο θέλει να κρεμάμε αυγό). Τα παιδιά κάθονται οκλαδόν σε κύκλο γύρω από τον ενήλικο, ο οποίος γυρνάει γύρω από τον εαυτό του, κουνώντας σαν εκκρεμές το πουράκι μπροστά στα στόματα των παιδιών. Αυτά προσπαθούν να πιάσουν τη σοκολατένια λιχουδιά με τα δόντια. Όποιος το καταφέρει κερδίζει ολόκληρο το κουτί.

Αλευρωμένες φατσούλες: Σε ένα πιάτο με αλεύρι τοποθετούμε μία καραμέλα. Με τα χέρια στην πλάτη προσπαθούν τα παιδιά να φάνε την καραμέλα, χωρίς να αλευρωθεί το προσωπάκι τους.

Αγαλματάκια ακίνητα: Χορεύουν τα παιδιά ελεύθερα, στον ρυθμό της αγαπημένης μουσικής τους. Πατάμε αιφνιδίως το pause και διακόπτουμε τη μουσική. Τα παιδιά πρέπει να ακινητοποιηθούν αμέσως και να μοιάζουν με αγαλματάκια. Όποιοι δεν προλάβουν και συνεχίζουν να χορεύουν βγαίνουν εκτός παιχνιδιού. Ο χορός συνεχίζεται όταν συνεχιστεί και η μουσική. Ο τελευταίος που μένει είναι ο νικητής.

Πώς να διοργανώσετε ένα ασφαλές, επιτυχημένο αποκριάτικο πάρτι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος