ertnews.gr

Η Πορτογαλία …πήρε «διαζύγιο» με το γκολ, 0-0 με Αυστρία

19/06 00:17
Η Πορτογαλία …πήρε «διαζύγιο» με το γκολ, 0-0 με Αυστρία

Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και η ομάδα του Σάντος έδειξε, ως τώρα τουλάχιστον στο euro2016, ότι δεν το έχει. Η Πορτογαλία, μολονότι πραγματοποίησε απόψε μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Αυστρία με αμέτρητες ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι, τελικά υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ισοπαλία 0-0 που την βάζει πλέον σε περιπέτειες.

Μοιραίος παίκτης ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ Κριστιάνο Ρονάλντο που έχασε πέναλτι στο 79΄ και έδειξε ότι μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος στην επίθεση της Πορτογαλίας.

Πλέον στην τελευταία αγωνιστική (22/6) η ομάδα του Φερνάντο Σάντος χρειάζεται μόνο τη νίκη επί της Ουγγαρίας για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στο 3΄ παραλίγο να αιφνιδιάσει η Αυστρία, αλλά η κεφαλιά του Χάρνικ έφυγε άουτ. Οι Πορτογάλοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανώς βελτιωμένοι συγκριτικά με την πρεμιέρα εναντίον της Ισλανδίας και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 12΄ με διπλή επέμβαση του Άλμερ σε προσπάθειες του Νάνι και Βιεϊρίνια, καθώς στο 22΄ όταν οι Νάνι, Γκερέιρο και Ρονάλντο «έκρυψαν» τη μπάλα αλλά ο τελευταίος αστόχησε. Ακόμα πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία του Νάνι (μακράν κορυφαίος όπως φαίνεται και από την περιγραφή των φάσεων) που «σημάδεψε» το δοκάρι με κεφαλιά από σέντρα του Αντρέ Γκόμες.

Τη βραδιά που ο Κριστιάνο Ρονάλντο γινόταν πρώτος σε συμμετοχές στην εθνική Πορτογαλίας (128) και υπο το βλέμα του προκατόχου του, Λουϊς Φίγκο, κυνήγησε με μανία το γκολ. Ο ‘Αλμερ «αρνήθηκε» στην αριστερή βολίδα του στο 55΄ και από το κόρνερ που προέκυψε ο Αυστριακός γκολκίπερ απέκρουσε ξανά την κεφαλιά του Ρονάλντο.

Η Αυστρία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Νταβίντ Αλάμπα σε κακή μέρα και την άμυνα μονίμως σε θέση μάχης. Η Πορτογαλία ήταν καταιγιστική και το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Στο 79΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Χίντερεγκερ. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του ‘Αλμερ που είχε ήδη ξαπλώσει αριστερά. Η μοναδική φορά που ο Ρονάλντο νίκησε τον Αντλερ ήταν από θέση οφσάιντ με μια κεφαλιά στο 86΄. Ο Αυστριακός γκολκίπερ ήταν αναμφισβήτητα ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αφού κράτησε την ομάδα του «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Κουαρέσμα, Πέπε – Χάρνικ, Φουκς, Χίντερεγκερ, Σεπφ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Βιειρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο, Κουαρέσμα (71΄ Ζοάο Μάριο), Αντρέ Γκόμες (83΄ Εντερ), Νάνι (89΄ Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο

ΑΥΣΤΡΙΑ (Μαρσέλ Κόλερ): Άλμερ, Κλάιν, Πρεντλ, Χίντερεγκερ, Φουκς, Ίλσανκερ (87΄ Βίμερ), Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αλάμπα (65΄ Σεπφ), Χάρνικ, Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτσερ (85΄ Χίντερσεερ)

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version