Μήπως θες να μπεις κι εσύ στην πλατφόρμα αφηγητών;

Εργαστήρια, παραστάσεις και μία καινούρια πρωτοβουλία, η «πλατφόρμα αφηγητών», συνθέτουν το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Αφήγησης που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από την ομάδα Lupus in fabula, έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο της αφήγησης σε εργαστήρια με τους αφηγητές, Αγνή Στρουμπούλη, Γιώργο Ευγενικό και Δημήτρη Προύσαλη, να παρακολουθήσουν παραστάσεις, αλλά και να πάρουν μέρος στην πλατφόρμα αφηγητών και να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις περιπέτειες των ηρώων τους, με όσους αγαπούν την αφήγηση.

Κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ είναι γενικότερα η αφήγηση ενώ τα εργαστήρια είναι προσαρμοσμένα στη θεματική για τεχνικές αφηγήσεις.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ξεναγούς, ψυχολόγους, δραματοθεραπευτές, σε ομάδες εμψύχωσης, σε καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τα εκφραστικά τους μέσα, αλλά και σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν την τέχνη της αφήγησης. Κάθε εργαστήριο είναι αυτοτελές, δεν είναι απαραίτητο να παρακολουθήσει κανείς και όλα τα εργαστήρια.

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιείται κάτι καινούριο, το οποίο η ομάδα Lupus in fabula ελπίζει να γίνει θεσμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης: ένα ανοιχτό κάλεσμα, μία πλατφόρμα αφηγητών.

Επίσης, από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιούνται εργαστήρια αφιερωμένα στις αφηγηματικές τεχνικές. Το εργαστήρι «Το λαϊκό παραμύθι ως Αθάνατο νερό» με την Αγνή Στρουμπούλη, μία από τις πρώτες αφηγήτριες στη χώρα μας, είναι μία εισαγωγή στο θέμα της αφήγησης παραμυθιών, της προφορικής παράδοσης με ασκήσεις και παιχνίδια.

Στα άλλα εργαστήρια, ο Γιώργος Ευγενικός μοιράζεται με τους συμμετέχοντες τα μυστικά της μνήμης και της μνημονικής, και ο Δημήτρης Προύσαλης τους μυεί στην τεχνική της εικονοποίησης του λόγου και της οικειοποίησης των ιστοριών που συναντάμε και θέλουμε να αφηγηθούμε.

Στις παραστάσεις του 2ου Φεστιβάλ Αφήγησης, η Αγνή Στρουμπούλη αφηγείται «Παραμύθια για ανεξιχνίαστες γριές», ο Γιώργος Ευγενικός αφηγείται την ιστορία του «Κωνσταντίν – Αλαντίν» και ο Δημήτρης Προύσαλης αφηγείται «Παραμύθια σε δύσκολους καιρούς».

Η ομάδα Lupus in Fabula είναι οι Γιώργος Αδαμίδης, Μαρίνα Αντωνοπούλου, Ευαγγελία Θεοδωρίδου και Ελένη Καλογιαννίδου.

Πού

Οι εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Αφήγησης πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, στο forum δημιουργίας ΑΒΓΟ (Βαλαωρίτου 4) και στον Πολυχώρο ΕΝΩ (Ερμού και Ίωνος Δραγούμη, γωνία).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος