Για μα φτιάξει κανείς νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι θέλει γνώση και τεχνική. Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, διευθυντής Γαστρονομίας και υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, φτιάχνει για τη “Ραδιοτηλεόραση” υπέροχο πιλάφι με κουκουνάρι και κρόκο Κοζάνης.
Υλικά
- 1 κούπα ρύζι
- 3 κούπες νερό
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
- 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει πάνω στην φωτιά.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο καλά, ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε.
- Αμέσως το ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνοντας το κουκουνάρι, τον κρόκο και το αλάτι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να κιτρινίσει το πιλάφι μας. Προσθέτουμε νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Τέλος, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Αν πιει το νερό που έχουμε ρίξει, τότε ρίχνουμε και άλλο 1/2 ποτήρι βραστό νερό.
- Το ξανατοποθετούμε πάνω στη φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μας.
- Μόλις πάρει την τελευταία βράση, το βγάζουμε και το σερβίρουμε.
Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS), Μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας & Υπεύθυνος τμήματος της Επτανησιακής Διατροφής, “CHEF EUROPE 2015”, Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος