Εικόνες και στιγμές από το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz

To πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σύρο, το τριήμερο 29, 30 και 31 Ιουλίου 2017, δίνοντας το έναυσμα και το κίνητρο για τη διοργάνωση του επόμενου, το 2018, το οποίο ήδη σχεδιάζεται προσεκτικά ώστε να γίνει ακόμα πιο πλούσιο σε δράσεις και συνεργασίες που θα σκορπίσουν χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα.

Εικόνες και στιγμές από το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz«Ξεκινήσαμε φέτος από την πρωτεύουσα Σύρο, με όραμα να το ταξιδέψουμε σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Η ενθουσιώδης συμμετοχή και τα καλά λόγια μάς δίνουν δύναμη να εργαστούμε ακόμα πιο εντατικά, γι’ αυτό προγραμματίσαμε ήδη τους σταθμούς του επόμενου καλοκαιριού: Φολέγανδρος, Σίφνος, Πάρος, Σχοινούσα, Κύθνος, είναι κάποιοι από τους προορισμούς του syroskidz2018, με κατάληξη και πάλι στη Σύρο στις 27 με 31 Ιουλίου 2018. Επαγγελματίες και φορείς είναι ευπρόσδεκτοι να συμπλεύσουν μαζί μας καταθέτοντας τις προτάσεις τους» τονίζει η Χρηστιάννα Πάπιτση, περιφερειακή σύμβουλος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων.

Εικόνες και στιγμές από το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidzΤα παιδιά στη Σύρο έγιναν φέτος οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού, διακέδασαν και έπαιξαν παίρνοντας μέρος σε πολλές και διαφορετικές δράσεις, όπως παιχνίδια και εργαστήρια κατασκευών, εκθέσεις ζωγραφικής, θαλάσσιο μπάσκετ, βόλεϊ νερού, αγώνες με φουσκωτά παιχνίδια κ.ά.

Εικόνες και στιγμές από το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz“Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας χρειάζονται μια όμορφη παιδική ηλικία, γεμάτη γνώση, αξίες κι απεριόριστη χαρά, ώστε αργότερα, ως ενήλικες και ενεργοί πολίτες, να δομήσουν μια ευτυχέστερη κοινωνία. Στόχος μας και μέλημά μας, λοιπόν, το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων να γίνει εφαλτήριο αυτής της συλλογιστικής. Έτσι, το syroskidz φέτος περιελάμβανε δημιουργικά παιχνίδια, μουσειοπαιδαγωγική, κουκλοθέατρο, προβολές ταινιών animation, συλλογικές δραστηριότητες με βάση τις τέχνες, γιόγκα και γυμναστική· η οικολογία, η διαφορετικότητα, οι ανθρώπινες αξίες ήταν μηνύματα που προωθήσαμε μέσα από τις δράσεις. Ακόμα, καινοτομία για τις Κυκλάδες, ήταν η φιλοξενία της 3ης Υπαίθριας Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής, με εκατό και πλέον έργα παιδιών που εκτέθηκαν στην παραλία της Βάρης, καθώς και η συναυλία στην παραλία του Κινίου με ρεπερτόριο ειδικά διαμορφωμένο για το παιδικό κοινό.

Εικόνες και στιγμές από το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz

Προς αυτόν τον στόχο, προσκαλέσαμε επαγγελματίες και φορείς που έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους με εξειδικευμένες δράσεις που αφορούν στα παιδιά. Η κεντρική ομάδα της διοργάνωσης λειτούργησε με άψογο συντονισμό, ευρηματικότητα και ζήλο: παιδαγωγοί, ψυχαγωγοί, καλλιτέχνες δημιούργησαν παιχνίδια και άλλες δράσεις, ενώ σύμβουλοι πολιτισμού, φωτογράφοι, τεχνικοί και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών εργάστηκαν στο παρασκήνιο για να πραγματοποιηθεί αυτό το Φεστιβάλ”.

Χρηστιάννα Πάπιτση

Εικόνες και στιγμές από το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz Εικόνες και στιγμές από το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz Εικόνες και στιγμές από το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος