“Την τελευταία 10ετία από τους συνταξιούχους πήραν 85 δισ. ευρώ όταν μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, οι τραπεζίτες πήραν 200 δισ. ευρώ”, δήλωσε από το βήμα της πανθεσσαλικής διαμαρτυρίας των συνταξιούχων ο γεν. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Π. Πάλμος, εξηγώντας τους λόγους που ωθούν τους συνταξιούχους να βγαίνουν στους δρόμους.
Ο κ. Πάλμος, μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, υπογράμμισε ότι όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν είχαν την ίδια στρατηγική. “Πως θα καταργήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλισης και πως θα εκμεταλλευθούν τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης για ιδιωτικές επενδύσεις σε βάρος των λαϊκών αναγκών”.
Μόνο μέσα στο 2018 η Συντονιστική των Συνταξιούχων, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει 160 κινητοποιήσεις, τόνισε ο ομιλητής, απαριθμώντας το τι κατάφεραν να επιτύχουν οι συνταξιούχοι με τις κινητοποιήσεις.
Στη σημερινή πανθεσσαλική κινητοποίηση των συνταξιούχων απηύθυναν χαιρετισμό οι πρόεδροι των Σωματείων από τις τέσσερις θεσσαλικές πόλεις, καθώς και ο γεν. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.
Μεταξύ των βασικών αιτημάτων της κινητοποίησαν περιλαμβάνονταν η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η άμεση απόδοση των δώρων που κόπηκαν από τους συνταξιούχους, η ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων κ.α.
Η πανθεσσαλική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος