Π. Νίκας για μαρίνα Ναυπλίου: “Ελπίζω μέχρι τέλος Ιουλίου να έχει υπογραφεί η ΣΔΙΤ”

“Την ερχόμενη Δευτέρα, η αρμόδια επιτροπή θα ανοίξει την προσφορά για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου. Αμέσως μετά, η οικονομική επιτροπή θα αποφασίσει επί της εισήγησης και στη συνέχεια θα επιληφθεί το ελεγκτικό συνέδριο. Ελπίζω, ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου, να έχουμε απόφαση, ώστε να υπογραφεί το ΣΔΙΤ”.

Αυτό δήλωσε, απ’ το Ναύπλιο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πυροπροστασία αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών

Ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε, ότι τις προσεχείς ημέρες, θα γίνουν τα εγκαίνια του έργου της πυροπροστασίας στις Αρχαίες Μυκήνες. Θα παρευρεθεί και η Υπουργός Πολιτισμού – Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Δερβενάκια

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης, δήλωσε, ότι ξεκινά η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου στα ιστορικά Δερβενάκια.

Επανεκκίνηση τρένου

Ο περιφερειάρχης, επανέλαβε, ότι, το θέμα της επανεκκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής των ”αρχαιολογικών χώρων’΄ (από Κόρινθο μέχρι Ναύπλιο), εξελίσσεται καλά και στηρίζεται απ’ την Ευρωπαική Επιτροπή. Για τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται, παρατήρησε, ότι αυτές προκύπτουν απ΄ την ελληνική γραφειοκρατία.

Νέο νομαρχιακό νοσοκομείο

Ο Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε, ότι, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, έθεσε εκ νέου το αίτημα για δημιουργία νέου νομαρχιακού νοσοκομείου, θέμα για το οποίο ο Υπουργός – όπως είπε ο περιφερειάρχης – θα επισκεφθεί την περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος