Όλοι αθώοι για την υπόθεση του ποδηλατοδρόμιου στα Καθιανά

Αθώους έκρινε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τους τρεις κατηγορούμενους για το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά, το οποίο ξεκίνησε το 2003, κόστισε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχει και κατασκευαστικές ατέλειες αφού η πίστα είναι μικρότερη από τις κανονικές προδιαγραφές.

Όλοι αθώοι για την υπόθεση του ποδηλατοδρόμιου στα Καθιανά

Σύμφωνα με τα «Χανιώτικα Νέα», το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στους τρεις εμπλεκόμενους, στον εργολάβο – απάτη σε βάρος του δημοσίου και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση- και στους δύο υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια σε απάτη σε βάρος του δημοσίου και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση δεν ευσταθούσαν.

Όλοι αθώοι για την υπόθεση του ποδηλατοδρόμιου στα Καθιανά

Στο μεταξύ, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους , απέστειλαν εξώδικα κατά του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού γεγονός που προκάλεσε την οργή του κ. Συναδινού.

Το δικαστήριο, χθες τους έκρινε ομόφωνα αθώους, καθώς αποδέχθηκε το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι το έργο όταν παραδόθηκε ήταν έτοιμο στο 97% και ο λόγος που δεν ολοκληρώθηκε ήταν ότι η σύμβαση λύθηκε λόγω θεμάτων που προέκυψαν με τις πληρωμές του ανάδοχου. Παράλληλα, από τα στοιχεία προέκυψε ότι το δημόσιο δεν υπέστη ζημιά καθώς το ποσό που δόθηκε, αντιστοιχούσε στα έργα που έγιναν.
Τέλος, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ειπώθηκε ότι το έργο για να ολοκληρωθεί χρειάζεται προσεκτικές μελέτες καθώς έχει ιδιαιτερότητες ενώ θα πρέπει να δοθούν επιπλέον 80.000 ευρώ.

Ο δήμος Χανίων, έχει κάνει επαφές με δύο μελετητές από την Ολλανδία και την Γαλλία, οι οποίοι εξειδικεύονται στην κατασκευή ποδηλατοδρομίων και στο επόμενο διάστημα θα έρθουν στα Χανιά, ώστε να κάνουν αυτοψία στο ποδηλατοδρόμιο και να βρεθεί μία λύση, ώστε να αποπερατωθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος