Ο Τζεφ Μπέζος θέλει να εξαπατήσει τον θάνατο

Ο ιδρυτής της Amazon και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος, είναι πρόθυμος να ανακαλύψει το μυστικό της μακροζωίας. Γι’ αυτό προσέλαβε, μεταξύ άλλων, να εργαστούν στο Altos Lab του οι νικητές του βραβείου Νόμπελ ή δημιουργοί υβριδίων πιθήκου-ανθρώπου.

Ο σκοπός της start-up που ίδρυσε ο Αμερικανός είναι να αναστρέψει ή τουλάχιστον να σταματήσει τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων. Χάρη σε αυτό – όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες – θα είναι δυνατό να σταματήσει η ανάπτυξη ορισμένων ασθενειών, να εξαλειφθούν οι τραυματισμοί ή να καταπολεμηθεί αποτελεσματικότερα η αναπηρία. Οι λύσεις κατευθείαν από την επιστημονική φαντασία λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη – προς το παρόν εξακολουθούν να βρίσκονται στη σφαίρα της θεωρίας.

Για να πετύχει την   αθανασία, ο Μπέζος προσέλαβε έναν ολόκληρο γαλαξία αυθεντιών στον τομέα της μοριακής βιολογίας και της βιοτεχνολογίας. Η σύνθεση του Altos Lab περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων την Jennifer Anne Doudna, βραβευμένη με Νόμπελ Χημείας για το 2020, ή τον Hal Barron, έναν από τους βασικούς επιστήμονες της φαρμακευτικής εταιρείας Glaxosmithkline. Ολόκληρο το έργο διευθύνεται από τον Juan Carlos Izpisua Belmonte, ο οποίος έγινε διάσημος για την «μίξη» εμβρύων ανθρώπου και πιθήκου, δημιουργώντας τις λεγόμενες χίμαιρες.

Ο σύγχρονος Φάουστ  θα διαθέσει 3 δισ. δολλάρια  να την αναζήτηση του “ελιξιρίου της ζωής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος