«Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής

Κάθε Σάββατο, ο Hλίας Καρελάς, η Αρετή Κετιμέ και η παρέα τους υποδέχονται μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ., στο φουαγιέ ισογείου, ανεβάζουν το νέο έργο «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής».

Η παράσταση θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου 2020. Στον ίδιο χώρο διοργανώνεται, επίσης, το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φτιάξε τον Καραγκιόζη».

Στο φουαγιέ ισογείου, ζωντανεύει τρισδιάστατα το εσωτερικό του σπιτιού του Καραγκιόζη και η ιστορία του θεάτρου σκιών από τη γέννησή του ώς τις μέρες μας. Με οδηγούς τους εμψυχωτές, οι μικροί θεατές ταξιδεύουν στον χωροχρόνο μέσα από μια μοναδική βιωματική εμπειρία.          

Μέσα από μια πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι θεατές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ανακαινισμένο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουν μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και θα δουν σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών απ’ όλο τον κόσμο.

Στο τέλος αυτής της υπέροχης διαδρομής, ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και, μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής». Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική. 

«Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής
Τον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ (φωνή, σαντούρι) πλαισιώνουν ο Τάσος  Αντωνίου (κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι), ο Έκτορας Κυριάκου (βιολί, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), η Όλγα Παπαθεοδώρου (εμψύχωση, κρουστά) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).

Ένα ξεχωριστό στέκι για το θέατρο σκιών που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το οποίο αναγνωρίζει την αξία και τον ρόλο της παράδοσης σήμερα.

Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φτιάξε τον Καραγκιόζη»

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

«Το σπίτι του Καραγκιόζη» στην Παιδική Σκηνή Β΄, στο φουαγιέ ισογείου, μεταμορφώνεται σε εργαστήριο, και ο Ηλίας Καρελλάς προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να το επισκεφθούν για να ανακαλύψουν τη μαγεία του θεάτρου σκιών. Θα μάθουν από ποια υλικά φτιάχνεται μια φιγούρα, πώς κινείται, πώς γίνονται οι φωνές, ενώ θα κατασκευάσουν τη δική τους επαγγελματική φιγούρα με τον αγαπημένο τους ήρωα. Και στο τέλος, τα παιδιά θα βρεθούν πίσω από τον μπερντέ για να παίξουν σαν αληθινοί καραγκιοζοπαίχτες!

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φτιάξε τον Καραγκιόζη» απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω. Έχουν προγραμματιστεί δύο γκρουπ, το πρώτο για παιδιά 5 έως 7 ετών από τις 11:00 έως τις 12:30 και το δεύτερο για παιδιά 8 έως 12 ετών από τις 13:00 έως τις 14:30.

Το σπίτι του Καραγκιόζη

«Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής»

«Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής

Σχολικές παραστάσεις

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρα έναρξης 10:30 π.μ.)

Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες: 210 7777 104, 210 7777 124

Παραστάσεις για το κοινό

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο έως 11/4/20

(ώρα έναρξης 17:00)

Τιμή εισιτηρίου

10 ευρώ (γενική είσοδος)

Κρατήσεις θέσεων: 210 7282 333

www.megaron.gr

Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φτιάξε τον Καραγκιόζη»

Παιδιά 5 – 7 ετών: 11:00 – 12:00

Παιδιά 8 – 12 ετών: 11:00 – 14:30

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων25 παιδιά ανά εργαστήριο

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κόστος συμμετοχής

12 ευρώ ● 10 ευρώ  (για αδέρφια)

Κρατήσεις θέσεων: 210 7282 333

Παιδική Σκηνή Β΄ | Φουαγιέ Ισογείου

Για παιδιά 5 ετών και άνω

Πληροφορίες

www.megaron.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος