Ο δρ Θεοχάρης Θεοχαρίδης εξηγεί στη “Διπλή Ματιά” τι είναι το σύνδρομο “Brain Fog” (vid)

Για ένα νέο σύνδρομο με το όνομα «Ομίχλη εγκεφάλου» μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Διπλή Ματιά» (17/4/2016) ο Δρ Θεοχάρης Θεοχαρίδης, καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Μοριακής Ανοσοφαρμακολογίας και Ανακάλυψης Φαρμάκων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης. Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας εξήγησε πώς το σύνδρομο αυτό επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, με πρώτο σύμπτωμα να μπλοκάρει το μυαλό τους, να παρουσιάζουν ξαφνικά μειωμένη μνήμη και να χάνουν τα λόγια τους.


Της Τζένης Χαραλαμπίδου

«Είναι σαν να κολλάει η μίζα του αυτοκινήτου ξαφνικά, δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Κολλάει το μυαλό τους» τονίζει ο δρ Θεοχάρης Θεοχαρίδης. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συγκεντρωμένα τα θεωρούν οι επιστήμονες ως σύγχυση του εγκεφάλου ή αλλιώς «Ομίχλη του εγκεφάλου» (Brain Fog) και αποτελεί ένα είδος φλεγμονής του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό το σύνδρομο αφορά μέχρι και έναν στους 200 ανθρώπους, πλήττει άτομα που έχουν διάφορα χρόνια νοσήματα αλλά και υγιή, με βασικά συμπτώματα τη μειωμένη μνήμη και τη δυσκολία στο να βρίσκει κανείς τις σωστές λέξεις.

«Το στρες είναι ένας παράγοντας που επιδεινώνει το πρόβλημα» αναφέρει ο κ. Θεοχαρίδης και συμπληρώνει ότι η «Ομίχλη του εγκεφάλου» μπορεί να είναι μία αναστρέψιμη κατάσταση με τη λήψη δύο φυσικών συστατικών που ενισχύουν τη μνήμη και ελαττώνουν τη φλεγμονή. Ήδη έχει παρασκευαστεί ένα φυσικό σκεύασμα που εμπεριέχει αυτά τα συστατικά και χρησιμοποιείται πιλοτικά σε κλινικές μελέτες στις ΗΠΑ.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Δρ Θεοχάρη Θεοχαρίδη στην εκπομπή “Διπλή Ματιά” της ΕΡΤ1 (17/4/2016)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος