Ο Δήμος Ζακύνθου για πρόνοια – οδική ασφάλεια – περιβάλλον

Ο Δήμος Ζακύνθου συνεχίζοντας την προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας κυρίως στους τομείς της πρόνοιας, της οδικής ασφάλειας και του περιβάλλοντος, ανακοινώνει τα εξής:

-«Προσλήφθηκαν 9 άτομα για τη στελέχωση Κοινωνικού Παντοπωλείου-Κοινωνικού Συσσιτίου και Κοινωνικού Φαρμακείου, μέσω των ενταγμένων πράξεων στο ΕΣΠΑ “Δομές παροχής βασικών αγαθών, στο πλαίσιο του Ε.Π. “Ιόνια Νησιά 2014-2020” του άξονα προτεραιότητας 5 “Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων”, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο. Η ενέργεια αυτή εγγράφεται στην απαρχή μιας νέας περιόδου για τις κοινωνικές υπηρεσίες αλληλεγγύης του Δήμου. Ήδη, τα στελέχη βρίσκονται στο Δήμο και οργανώνουν την εφαρμογή των δράσεων.

-Μετά από προσπάθεια τριών ετών, επιτέλους και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να επαναληφθεί η διακήρυξη της δημοπράτησης για ανεύρεση κτηρίου εντός πόλης που θα φιλοξενήσει το ΚΑΠΗ και πλέον πολύ σύντομα και το θέμα αυτό θα έχει αίσια κατάληξη.

-Παράλληλα, φροντίζουμε για την περαιτέρω αναβάθμιση των Παιδικών Σταθμών με προϋπολογισμό 75.000 ευρώ από το Υπουργείο Πρόνοια και τη δημιουργία νέων κτηριακών εγκαταστάσεων, με προτεραιότητα στη Δημοτική Ενότητα Ελατίων μέσα από τη δράση με τίτλο “Για το παιδί και την εργαζόμενη μητέρα”.

-Επίσης, προωθούμε τη διαμόρφωση παιδικών χαρών όπου είναι εφικτό και υπάρχει σχετική υποδομή σε δημοτικό χώρο, όπως στις Εργατικές Κατοικίες (Ζάκυνθος 1, Ζάκυνθος 2 και Ζάκυνθος 3), στην Κοινότητα Βασιλικού, Σκουλικάδου, Κατασταρίου, Λιθακιάς, κλπ, με συνολικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

-Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ειδικότερα με τον Περιφερειάρχη, κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων, θα διατεθεί για τη βελτίωση του οδικού και αγροτικού δικτύου (ήδη συντάσσονται οι σχετικές μελέτες) το ποσό του 1.000.000 ευρώ, που αφορά γενικότερα την οδική ασφάλεια.

-Τέλος, είναι υπό δημοπράτηση ποσό 200.000 ευρώ και έχει αναδειχθεί μειοδότης με 54.000 ευρώ, ο οποίος θα αναλάβει να κλείνει λακούβες, οι οποίες δημιουργούνται από κακές καιρικές συνθήκες. Η επέμβασή του θα γίνεται ύστερα από τηλεφώνημα των συνδημοτών μας και σε συνεννόηση με τους κατά τόπους πρόεδρους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος