«Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα»

Πέρασαν 35 χρόνια από τότε που η Μελίνα Μερκούρη ξεκίνησε τον αγώνα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Το Μουσείο Ακρόπολης, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την επανένωση των περίφημων γλυπτών που είναι μοιρασμένα στην Αθήνα και στο Λονδίνο, προχώρησε στη δημιουργία ενός βίντεο με υλικό που του παραχώρησε το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

Το βίντεο, στο οποίο καταγράφονται η σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν και η διεθνής εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη, έχει διάρκεια 23 λεπτά και θα προβάλλεται τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 23 χρόνια από τότε που η σπουδαία ηθοποιός, πολιτικός και οραματίστρια έφυγε από τη ζωή, το 1994.

Τιμώντας τη μνήμη της, το Μουσείο Ακρόπολης θα προβάλλει το βίντεο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο, στο ισόγειο του Μουσείου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη τόσο για την παρακολούθηση του βίντεο όσο και για την επίσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος