6ος κύκλος Επιχειρηματικού Επιταχυντή INNOVATHENS

Ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνουν για δεύτερη φορά τον θεματικό κύκλο Επιχειρηματικού ΕπιταχυντήCreative Industries Vol. 2”.

Ο κύκλος είναι αφιερωμένος στις Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες  (Creative and Cultural industries): βιβλίο, μουσική, (ανα)παραστατικές τέχνες (performing arts), τηλεόραση, κινηματογράφος, ραδιόφωνο, e-games και ψηφιακές εφαρμογές, εικαστικές τέχνες (visual arts), αρχιτεκτονική και διαφήμιση.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου εδώ

Τι είναι;

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής του INNOVATHENS είναι ένα 3μηνο ταχύρρυθμο πρόγραμμα που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και εξατομικευμένο mentoring/coaching σε επιχειρηματικά σχήματα, ομάδες και startups, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη των επιχειρηματικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στην ελληνική και, κυρίως, τη διεθνή αγορά.

Γιατί Creative Industries;

Οι Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες (Creative and Cultural IndustriesCCIs) αποτελούν ένα δυναμικό και ταχέως μεταβαλλόμενο -μέσω των τεχνολογικών εξελίξεων- τομέα ανάπτυξης, στον οποίο υπάρχει πρόσφορο έδαφος και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Οι μεγάλες βιομηχανίες κινηματογράφου παράγουν περισσότερες από 4.000 ταινίες τον χρόνο, τα βιντεοπαιχνίδια αντιπροσωπεύουν ήδη έως και το 70% της χρήσης tablet και πάνω από 100 ώρες βίντεο αναρτώνται στο Youtube κάθε λεπτό. Με κύκλο εργασιών που υπολογίζεται στα 540 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη και περισσότερους από 7 εκατομμύρια απασχολούμενους, οι CCIs βρίσκονται στην 3η θέση της παγκόσμιας οικονομίας.

6ος κύκλος Επιχειρηματικού Επιταχυντή INNOVATHENS

Το τρίμηνο πρόγραμμα “Creative Industries Vol. 2”, το οποίο θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018, περιλαμβάνει:

  • Διάγνωση επιχειρηματικών αναγκών
  • Σεμινάρια ενίσχυσης όλων των επιχειρησιακών λειτουργιών: διοίκηση (management), διαχείριση προσωπικού (HR management), marketing, δημόσιες σχέσεις, οικονομική διαχείριση κ.ά. από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) κ.ά.  Εξατομικευμένο mentoring και coaching από επιτυχημένους επιχειρηματίες και αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς
  • Networking: μία σειρά σεμιναρίων, παρουσιάσεων, εκδηλώσεων ενημέρωσης, φεστιβάλ που αφορούν ψηφιακές εφαρμογές, την πολιτιστική κληρονομιά, computer και video animation, design κ.ά.
  • Ένα φιλικό, νεανικό και συνεργατικό χώρο με υπερσύγχρονες υποδομές για συναντήσεις και εργασίες περιορισμένου χρόνου.

Ποιοι θα συμμετάσχουν;

Το πρόγραμμα του Επιχειρηματικού Επιταχυντή θα παρακολουθήσουν 15 επιχειρηματικά σχήματα ύστερα από αξιολόγηση των προτάσεών τους.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν είναι ενδεικτικά:

  • Ψηφιακές εφαρμογές για την ανάδειξη πολιτιστικών και μουσειακών χώρων
  • Ανάπτυξη e-games είτε στον ψυχαγωγικό είτε στον εκπαιδευτικό τομέα
  • Film/video animation και τη φωτογραφία
  • Διαφήμιση
  • Αρχιτεκτονική στο δημόσιο χώρο και στην εσωτερική διακόσμηση
  • Διαφορετικές μορφές ελληνικής παραδοσιακής τέχνης
  • Εφαρμογές που σχετίζονται με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων
  • Design

Δύο από τα σχήματα που θα επιλεγούν θα αναφέρονται προνομιακά στις καλές τέχνες και οι σχετικές προτάσεις θα αξιολογηθούν από επιτελείο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια κύκλου: Νοέμβριος 2017 έως Ιανουάριος 2018

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος