Mille-feuille (μιλφέιγ) -το όνομά του σημαίνει «χίλια φύλλα». Το υπέροχο αυτό γλυκό που ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ποιος και πότε το εφηύρε, υπήρχε ήδη τον 17ο αιώνα. Ο Κωσταντίνος Μουζάκης, διευθυντής Γαστρονομίας και υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μιλφέιγ στη νηστίσιμη εκδοχή του.
Υλικά
- Νηστίσιμη σφολιάτα (3 μεγάλα τεμάχια)
- Φράουλες -800 γραμμάρια
- Ζάχαρη -250 γραμμάρια
- Φυτική σαντιγί -250 γραμμάρια
- Ούζο -1/2 ποτήρι του νερού
- Άνθος Αραβοσίτου
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά.
- Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ούζο για 2 ώρες.
- Μετά παίρνουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες μαζί με το άνθος αραβοσίτου και τις ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
- Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αναμειγνύουμε καλά.
- Τέλος, φτιάχνουμε το μιλφέιγ.
- Βάζουμε βάση σφολιάτα κάτω και τοποθετούμε την κρέμα φράουλα.
- Προσθέτουμε τη δεύτερη σφολιάτα από πάνω και στη συνέχεια την κρέμα.
- Τέλος, προσθέτουμε την τρίτη σφολιάτα και την αχνίζουμε από πάνω. Προσθέτουμε 1/4 κομμάτι φράουλα.
* Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS), Μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας & Υπεύθυνος τμήματος της Επτανησιακής Διατροφής, «CHEF EUROPE 2015″, Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος