Ο sous chef στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Λάζαρος Κολαξής, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» νηστίσιμες μπάρες βρώμης με φράουλες και ταχίνι -ένα χειροποίητο, θρεπτικό και υγιεινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Εμείς τις προτείνουμε και σε περίοδο εκτός νηστείας.
Υλικά
- 500 γραμμ. νιφάδες βρώμης
- 225 γραμμ. κουβερτούρα
- 175 γραμμ. μέλι
- 200 γραμμ. φουντούκι αλεσμένο
- 125 γραμμ. μαργαρίνη
- 15 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
- 350 γραμμ. ταχίνι με γεύση πορτοκάλι
- 450 γραμμ. φράουλες πολτοποιημένες
- 200 γραμμ. κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε μπαιν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε σε τσέρκι ή σε ταψί 30 περίπου cm με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.
- Όταν κρυώσει καλά, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα.
* Ο Λάζαρος Κολαξής είναι sous chef στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει εργαστεί ως μάγειρας στα ξενοδοχεία «Ναυσικά» του «Αστέρα Βουλιαγμένης», στο «Saint George Lycabetus» και στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Έχει λάβει μέρος σε δύο πανελλαδικούς διαγωνισμούς μαγειρικής του chef club, με αντίστοιχα μετάλλια (ένα αργυρό και ένα χάλκινο).
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος