Νέο υλικό από το SaferInternet4Kids.gr για ασφαλές “σερφάρισμα”

Ένα νέο παιχνίδι γνώσεων δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids με σκοπό την ψυχαγωγία των παιδιών με τρόπο απόλυτα ασφαλή. Το παιχνίδι βασίζεται στην πλατφόρμα του Quizdom, ενός από τα πιο γνωστά παιχνίδια γνώσεων στο χώρο των applications.

Το παιχνίδι του SaferInternet4Kids περιέχει πάνω από 600 ερωτήσεις χωρισμένες σε κατηγορίες, οι οποίες αφορούν στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, στους υπολογιστές καθώς και σε γενικές γνώσεις τεχνολογίας.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ψυχαγωγήσει και ταυτόχρονα να εμπλουτίσει τις γνώσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο καθώς και να μάθει στα παιδιά πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους στον ψηφιακό κόσμο.

Για να παίξει το παιδί, θα πρέπει να γίνει download η εφαρμογή του Quizdom:

  • για Android στο https://goo.gl/Uwdd3o και
  • για iOS στο https://goo.gl/GiAjdP

Οι εγγραφές στην ομάδα (group) «saferinternet4kids» είναι απαραίτητες!

Νέο υλικό από το SaferInternet4Kids.gr για ασφαλές “σερφάρισμα”

Νέο animated video για το τι είναι το cyberbullying

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kid δημοσιοποιεί στον ιστόπο SaferInternet4Kids.gr νέο ψηφιακό υλικό για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι με στόχο να ενισχυθεί η γνώση των παιδιών για το πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε το βίντεο «Ασφάλεια στο διαδίκτυο με λόγια απλά», οι γνωστοί πλέον Αθηνά και Ερμής μπαίνουν σε νέες περιπέτειες και εξηγούν στα μικρά παιδιά τι είναι ο ψηφιακός εκφοβισμός (cyberbullying) και πώς μπορούν να διαχειριστούν τέτοια περιστατικά.

Μέσα από το νέο animated video «cyberbullying με λόγια απλά» τα μικρά παιδιά διασκεδάζουν μαθαίνοντας πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους φίλους τους.

Δείτε το video

“Back to school”

Μέσα από ένα πακέτο “Back to school” που περιέχει φυλλάδια και αφίσες για μικρά παιδιά, μαθητές Δ’, Ε΄, ΣΤ΄ τάξης δημοτικού και για παιδιά γυμνασίου και λυκείου δίνονται όλες οι πληροφορίες και οι κατευθυντήριες οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχουν για να σερφάρουν με ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τα όρια στον διαδικτυακό χρόνο των παιδιών

Τέλος, «σύμμαχος» για τους γονείς αλλά και για τα ίδια τα παιδιά που θέλουν να βάλουν όρια στον χρόνο που ασχολούνται διαδικτυακά είναι το ενημερωτικό φυλλάδιο για την αυτοδιαχείριση του χρόνου στο διαδίκτυο. Μέσα από το φυλλάδιο παρουσιάζονται εφαρμογές (applications) που διαθέτουν έξυπνες ρυθμίσεις για την υπενθύμιση των ορίων που έχουμε θέσει στον εαυτό μας, ώστε να επιτύχουμε μια καλύτερη αυτοδιαχείριση του χρόνου μας.

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο και παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:

  1. Μέσω του ιστότοπου SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό.
  2. Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr), εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.
  3. Μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.

ΠΗΓΗ: SaferInternet4Kids.gr

Νέο υλικό από το SaferInternet4Kids.gr για ασφαλές “σερφάρισμα”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος