Κάθε εορταστικό τραπέζι κλείνει ιδανικά με ένα επιδόρπιο. Πέρα από τα μελομακάρονα και κουραμπιέδες που θα υπάρχουν στο τραπέζι αυτές τις ημέρες, ο σεφ Κώστας Κωβαίος μάς προτείνει μια εύκολη λύση για ένα ελαφρύ και γρήγορο γλυκό. Μους γιαουρτιού με μέλι, μπαχαρικά και ρόδι.
- 400 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
- 500 ml κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
- 100 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
- λίγη κανέλα και γαρύφαλλο
- 1 βανιλίνη ή 1 λοβό βανίλιας
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- μέλι για το σερβίρισμα
- τους σπόρους από 1 ρόδι
- φύλλα δυόσμου και καρύδια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, που πρέπει να είναι παγωμένη σε σφιχτή σαντιγί. Διατηρούμε στο ψυγείο.
- Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μέλι και το ρόδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Ενσωματώνουμε το γιαούρτι με τη σαντιγί κι ανακατεύουμε απαλά για να ενωθεί το μείγμα.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού με τη μους, γαρνίροντας με το μέλι, τα ρόδια, φύλλα δυόσμου και καρύδια.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος