Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών, που περιλαμβάνει περίπατο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, τις Κυριακές 1η και 15 Σεπτεμβρίου, στις 11:30.
Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στον λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! Η κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης.
Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τα παιδιά, με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους.
Φτάνοντας στο Μουσείο, θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί και θα φωτίσουμε λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Έξω από το μουσείο το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!
Κόστος Συμμετοχής: 15€
Εκπτώσεις στα αδέλφια και στα μέλη του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Διάρκεια: 1,5 ώρα
Πληροφορίες-Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Σχεδιασμός-Eμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη
Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος