Μεγάλα ύψη βροχής από τον Ηφαιστίωνα στην Κρήτη- Εμμονή των φαινομένων μέχρι την Τετάρτη – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Μεγάλα ύψη βροχής από τον Ηφαιστίωνα στην Κρήτη, με εμμονή των φαινομένων μέχρι την Τετάρτη, δίνει η πρόγνωση του Κώστα Λαγουβάρδου, Δ/ντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Μεγάλα ύψη βροχής από τον Ηφαιστίωνα στην Κρήτη- Εμμονή των φαινομένων μέχρι την Τετάρτη – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν στο νησί μέχρι το βράδυ της Τρίτης 07/01. Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει τα προβλεπόμενα ύψη βροχής 48 ωρών (από το πρωί της Δευτέρας 06/01 ως το βράδυ της Τρίτης 07/01) στο νησί, όπου με τα μωβ/μαύρα χρώματα σημειώνονται τα μεγαλύτερα αναμενόμενα ύψη βροχής, ξεπερνώντας τοπικά τα 250 χιλιοστά!

Μεγάλα ύψη βροχής από τον Ηφαιστίωνα στην Κρήτη- Εμμονή των φαινομένων μέχρι την Τετάρτη – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τα καιρικά φαινόμενα σήμερα και αύριο:

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Δευτέρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το πρωί στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά του νησιού.
Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 7 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ προβλέπει:

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι, βροχές στα νοτιότερα τμήματα και στο νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα), καθώς τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση και θα περιοριστούν στα νότια.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ορεινά όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανόν το πρωί τοπικά 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ