Με θρίαμβο η Λίβερπουλ στον τελικό μαζί με την Σεβίλη

Με εντυπωσιακό τρόπο η Λίβερπουλ ανέτρεψε το 1-0 που είχε ηττηθεί στο «Μαδριγάλ» από την Βιγιαρέάλ και νίκησε με 3-0 στο «Άνφιλντ» παίρνοντας με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση για τον τελικό του Europa League  που θα γίνει στις 18 Μαΐου στη Βασιλεία. Στον τελικό πέρασε και η Σεβίλη που νίκησε στο Σάντσεθ Πιθχουάν την Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-1.

Αναλυτικά:

Λίβερπουλ-Βιγιαρεάλ 3-0

Μόλις στο 7ο λεπτό η Λίβερπουλ ισοφάρισε το σκορ του αγώνα του «Μαδριγάλ» με το αυτογκόλ του Σοριάνο (1-0). Η Βιγιαρεάλ ισορρόπησε το παιχνίδι στη συνέχεια, αλλά στο 63’ ο Στάριτζ έσπασε το οφσάιντ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά (2-0) βάζοντας τους «κόκκινους» για τα καλά στη πρόκριση. Στο 71’ η Βιγιαρεάλ έμεινε με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Βίκτορ Ρουίζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο θρίαμβος της Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε στο 81’ με τον Λαλάνα να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Σεβίλη-Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-1

Η Σεβίλη που είχε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό της Βασιλείας καθώς είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στην Ουκρανία, νίκησε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με 3-1 και σφράγισε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση της. Ο Γκαμέιρο στο 9’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ανδαλουσιανούς (1-0), ωστόσο η Σαχτάρ ισοφάρισε (1-1) ένα λεπτό πριν λήξη το πρώτο μέρος (44΄) με τον Εντουάρντο. Πάλι ο Γκαμέιρο έβαλε μπροστά στο σκορ την Σεβίλη στο 47’ και στο 59’ ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ πετυχαίνοντας και το τρίτο γκολ των γηπεδούχων (3-1).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος