Μαρινάκης: Ρεκόρ προτάσεων στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» (audio)

Ο δήμος Ρεθύμνης κατέθεσε τις περισσότερες προτάσεις στην πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μέχρι σήμερα, η οποία συντονίζει δράσεις και εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, γεγονός που αναφέρθηκε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργου Μαρινάκη, στο πλαίσιο των επαφών της προέδρου της επιτροπής με όλους τους δημάρχους της χώρας και με αφορμή τις προτάσεις που κατέθεσε ο δήμος Ρεθύμνης στην επίσημη πλατφόρμα της Επιτροπής -apply.greece2021.gr.

Μαρινάκης: Ρεκόρ προτάσεων στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» (audio)

Όπως επισημάνθηκε από πλευράς της κας Αγγελοπούλου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη, οι προτάσεις του δήμου Ρεθύμνης διέπονται από ποιότητα περιεχομένου που θα ωφελήσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων κι επισκεπτών στο παρόν και το μέλλον.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ανέφερε ότι ο δήμος κατέθεσε 9 συνολικά προτάσεις τις οποίες μελέτησε και επαίνεσε η πρόεδρος της επιτροπής, με το σύνολο των προτάσεων να έχουν καταρτιστεί, από τον δήμαρχο Ρεθύμνης σε συνεργασία με αντιδημάρχους και στελέχη του δήμου, ενώ θα υλοποιηθούν με τη συνδρομή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπως το Ε.Μ.Π., το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και πλήθους φορέων και υπηρεσιών του Ρεθύμνου όπως ο Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνης ο Σύλλογος Ξεναγών Κρήτης κ.ά.. Σύμφωνα με τις προτάσεις, η φιλοσοφία που διέπει τα σχέδια δράσης του δήμου Ρεθύμνης έγκειται στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και της υφιστάμενης τεχνογνωσίας και την υπαγωγή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων κλιματικής αλλαγής, στην προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ρεθύμνου και την αξιοποίηση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, στην ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού κλπ..

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης, η κα Αγγελοπούλου, που ήταν απολύτως ενημερωμένη για το περιεχόμενο των προτάσεων και τους στόχους του δήμου Ρεθύμνης, αποκάλεσε το δήμο Ρεθύμνης πρότυπο για τους δήμους της χώρας. Επαίνεσε το παραχθέν έργο αλλά και τον μελλοντικό δημοτικό σχεδιασμό για την πληρότητα, την καινοτομία και την ευαισθησία που επιδεικνύει ιδιαιτέρως στις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία, ενώ παράλληλα η πρόεδρος της επιτροπής έδωσε την υπόσχεση να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της επιτροπής – το έργο της οποίας θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από χορηγίες και δωρεές – στην υλοποίηση των ενεργειών που έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει ο δήμος Ρεθύμνης, ακόμη και σε επίπεδο χρηματοδότησης κάποιων εξ αυτών.

Μεταξύ των δράσεων από το δήμο Ρεθύμνης, είναι: «Η Ψηφιακή on line και live Παρουσίαση Ρεθύμνου, Σύστημα Επίβλεψης Καταγραφής Περιβαλλοντικού Θορύβου στο Ρέθυμνο, Το Ρέθυμνο των Αισθήσεων, Η Προσβάσιμη Πόλη, Ολοκληρωμένο Σύστημα Μετεωρολογικών και Κλιματικών Αλλαγών, Καινοτόμες Εφαρμογές Ψηφιακής Προβολής Μνημείων Ρεθύμνου, Ημέρες Ρεθύμνου, Επέκταση Βιώσιμης Κινητικότητας – Αναζωογόνηση Γειτονιών Ρεθύμνου, Εθνικό Δίκτυο Ιστορικών Κέντρων».

Παράλληλα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μάλλον δυσοίωνη πορεία του φετινού τουρισμού, ενώ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το πολυνομοσχέδιο που αφορά στο περιβάλλον.
Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα και στην κρίση που έχουν περιέλθει οι παραγωγοί της Κρήτης, επεσήμανε ότι απαιτείται απεξάρτηση από τη μονομερή πρακτική μονοπωλιακού χαρακτήρα στον τουρισμό και τη δυναμική ανάπτυξης του αγροτουρισμού. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Φ. Περβολιανάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος