ΜΑΙΧ: Προθέσεις επενδύσεων από την Metavallon vc.

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση – συζήτηση εκπροσώπου της Metavallon vc. με στελέχη της διοίκησης και ερευνητές του ΤΕΙ Κρήτης και του ΜΑΙΧ.

ΜΑΙΧ: Προθέσεις επενδύσεων από την Metavallon vc.
Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της συγκεκριμένης εταιρίας επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει σε νεοσύστατες τεχνολογικές επιχειρήσεις από ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα παρέχοντας χρηματοδότηση και άμεση αναπτυξιακή στήριξη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Γ. Καραντώνης, εκπρόσωπος της Metavallon vc. παρουσίασε τη δομή και το έργο της εταιρείας και προσκάλεσε νέους ερευνητές με ώριμες τεχνολογίες – προϊόντα έτοιμα για επιχειρηματική αξιοποίηση να συμμετάσχουν στην πρόσκληση της εταιρείας για υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΤΕΙ Κρήτης, ο καθηγητής Ι. Βαρδιάμπασης, Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών στα Χανιά ενώ από το ΜΑΙΧ, ο Δ/ντής, Δρ Γ. Μπαουράκης και ερευνητές.

Ο Καθ. Βαρδιάμπασης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του ΤΕΙ και την παραγωγή πολλών ερευνητικών αποτελεσμάτων που ωστόσο είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά εξαιτίας κυρίως της έλλειψης γνώσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι ερευνητές του ΜΑΙΧ αναφέρθηκαν σε προτάσεις όπως η μεθοδολογία κατασκευής κτηρίων μηδενικών εκπομπών CO2 με τη χρήση αειφορικών ενεργειακών τεχνολογιών, την εφαρμογή άμεσης ταυτοποίησης ποικιλιών ελιάς, και τέλος εφαρμογές αξιολόγησης τουριστικού προϊόντος και ενημέρωσης των επισκεπτών-τουριστών σε πραγματικό χρόνο.

Ο κ. Καραντώνης της Metavallon vc. προσκάλεσε τους ερευνητές με καινοτόμες ιδέες και τεχνολογικά ώριμα προϊόντα να προσανατολίζονται προς τη δημιουργία επιχειρήσεων start ups και να απευθύνονται στη συγκεκριμένη εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων για την περαιτέρω επιχειρηματική αξιοποίηση των προϊόντων τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος