Λευκωσία: «Να εκπληρώσει η Τουρκία τις υποχρεώσεις της», λέει ο Αναστασιάδης – « Αμέριστη στήριξη» από Σουλτς

Με την αεροπειρατεία σε εξέλιξη στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, συναντήθηκε στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον οποίο εξέφρασε την «αμέριστη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -και του ιδίου προσωπικά- στην εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό».

«Το Κυπριακό είναι από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο κ. Σουλτς μετά τη συνάντησή του με τον κ.Αναστασιάδη, υπογραμμίζοντας ότι η διευθέτηση του ζητήματος καθώς και η επανένωση ενός σημαντικού κράτους-μέλους, «θα αποτελούσε σημάδι ελπίδας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης σε πολλαπλά επίπεδα».

Επίσης, υποστήριξε ότι ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται «απίστευτη πρόοδος» στις συνομιλίες για το Κυπριακό και διαβεβαίωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συμβάλει στην επίτευξη λύσης, στο μέτρο που του αναλογεί.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε «υψίστης σημασίας τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις προσπάθειες για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού», για να προσθέσει ότι «συμφωνούν πως το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και η λύση του πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τόνισε εξάλλου ότι «πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα προς την ‘Αγκυρα ότι ήρθε η ώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να ξεπαγώσουν κεφάλαια και να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία».

Ο Μάρτιν Σουλτς θα συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος