Λαβρόφ: Ο Γκουτέρες και τα Ηνωμένα Έθνη αποφεύγουν να απαντήσουν για δολιοφθορές στο «Nord Stream»

Μόσχα: Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες και οι συνάδελφοί του προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν να δώσουν απαντήσεις για την περσινή δολιοφθορά στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επεσήμανε ότι τα Ηνωμένα Έθνη εμπλέκονται πολύ σε ιδέες για την αποστρατιωτικοποίηση του πυρηνικού εργοστασίου στο Ζαπορόζιε, οι οποίες είπε ότι δεν έχουν καμία απολύτως προοπτική και ότι δεν αντιδρούν στην έκθεση για τις εκρήξεις στο Nord Stream, η οποία, όπως ο ίδιος δηλώνεται, απαιτεί πραγματικά ενεργό ενδιαφέρον.

Ο Γκουτέρες και οι συνάδελφοί του κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν να απαντήσουν σε νόμιμες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» του περασμένου έτους στο Nord Stream, επεσήμανε ο Λαβρόφ, μετέδωσε το TASS.

Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι η Ρωσία παρουσίασε ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας από τη Γραμματεία του ΟΗΕ να οργανώσει μια αμερόληπτη έρευνα για τις εκρήξεις στο Nord Stream 1&2.

Κάθε ευσυνείδητο μέλος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να επιμείνει στη διεξαγωγή μιας αμερόληπτης και αντικειμενικής έρευνας προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι διοργανωτές αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου με τον Σαουδάραβα συνάδελφό του Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Ο Λαβρόφ εκτίμησε ότι είναι επαίσχυντη η προσπάθεια να αποδοθούν οι εκρήξεις στο Nord Stream σε κάποιον Ουκρανό ολιγάρχη, όπως έκαναν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και αναφέρουν, όπως είπε, τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ.

Η Ρωσία κατηγορεί την Αμερική για επιθέσεις στο Nord Stream 1 και 2 από πέρυσι, αναφέρει το Tanjug.

Πηγή: politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ